Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

ACM beboet Lycamobile voor roamingkosten

Donderdag 16 juni 2016 12:51Margot Boesveld

 

Klanten van telefonieaanbieder Lycamobile hebben te veel betaald voor het gebruik van hun mobieltje in het buitenland. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de provider, die gebruikmaakt van het mobiele netwerk van KPN, boetes van in totaal 196.000 euro opgelegd.

Lycamobile had in 2011 en 2012 een actie voor prepaidklanten. 'Maar de kortingssytematiek was dermate ingewikkeld dat Lycamobile niet goed uit elkaar kon houden welke minuten en sms'jes uit het gratis deel kwamen en welke onder de betaalde bundel vielen', aldus de toezichthouder.
Kosten telefoongebruik in buitenland ingeperkt
De ACM heeft bij de hoogte van de boete laten meewegen dat Lycamobile meewerkte aan het onderzoek en te veel ontvangen geld zo veel mogelijk heeft terugbetaald aan klanten. Dat lukte niet in alle gevallen, omdat soms niet duidelijk was wie gebruikmaakte van welk prepaidnummer.

Inmiddels zijn kosten voor gebruik van mobiele telefoons in andere landen binnen de Europese Unie door de Europese Commissie ingeperkt. Vanaf 1 juli volgend jaar mogen helemaal geen extra kosten meer in rekening worden gebracht.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over