Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

ACM: tot € 2.400,- besparen op hypotheek

Donderdag 07 april 2016 16:48Margot Boesveld

 

Goed 'shoppen' bij het aanschaffen van financiële producten loont en scheelt al gauw honderden euro's.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft uitgerekend dat een jong gezin tussen de 900 en 2100 euro per jaar goedkoper uit kan zijn voor hypotheken, verzekeringen en leningen. Voor een ouder echtpaar ligt de mogelijke besparing zelfs tussen de 1000 en 2400 euro per jaar.

Vergelijking

De toezichthouder heeft een vergelijking laten maken van het goedkoopste, het gemiddelde en het duurste aanbod van verschillende producten. Het blijkt dat het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek kan oplopen tot meer dan 550 euro per jaar. Bij autoverzekeringen gaat het om een kloof van bijna 500 euro.

Concurrentie
ACM-bestuursvoorzitter Chris Fonteijn wijst er ook op dat prijsbewuste consumenten die vergelijken voor ze iets kopen de concurrentie tussen aanbieders stimuleren. Ook daar heeft de consument uiteindelijk voordeel van. 'Bedrijven gaan dan meer keuzes bieden of een aantrekkelijker aanbod doen', aldus Fonteijn.

In 2012 hield de concurrentiewaakhond al een soortgelijk onderzoek. Bij autoverzekeringen is er in vergelijking met destijds nu nog meer voordeel te behalen. Voor financiële producten waar rentes worden berekend, zoals leningen, hypotheken en spaarrekeningen, zijn de prijsverschillen de laatste jaren kleiner geworden.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over