“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

ACM: tot € 2.400,- besparen op hypotheek

Donderdag 07 april 2016 16:48Margot Boesveld

 

Goed 'shoppen' bij het aanschaffen van financiële producten loont en scheelt al gauw honderden euro's.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft uitgerekend dat een jong gezin tussen de 900 en 2100 euro per jaar goedkoper uit kan zijn voor hypotheken, verzekeringen en leningen. Voor een ouder echtpaar ligt de mogelijke besparing zelfs tussen de 1000 en 2400 euro per jaar.

Vergelijking

De toezichthouder heeft een vergelijking laten maken van het goedkoopste, het gemiddelde en het duurste aanbod van verschillende producten. Het blijkt dat het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek kan oplopen tot meer dan 550 euro per jaar. Bij autoverzekeringen gaat het om een kloof van bijna 500 euro.

Concurrentie
ACM-bestuursvoorzitter Chris Fonteijn wijst er ook op dat prijsbewuste consumenten die vergelijken voor ze iets kopen de concurrentie tussen aanbieders stimuleren. Ook daar heeft de consument uiteindelijk voordeel van. 'Bedrijven gaan dan meer keuzes bieden of een aantrekkelijker aanbod doen', aldus Fonteijn.

In 2012 hield de concurrentiewaakhond al een soortgelijk onderzoek. Bij autoverzekeringen is er in vergelijking met destijds nu nog meer voordeel te behalen. Voor financiële producten waar rentes worden berekend, zoals leningen, hypotheken en spaarrekeningen, zijn de prijsverschillen de laatste jaren kleiner geworden.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Daling stroomprijs verwacht

Donderdag 07 april 2016 15:29

Huishoudens gaan dit jaar minder betalen voor elektriciteit, hoeveel is nog onduidelijk. Netbeheerder Tennet zegt dat de prijsdaling mogelijk is doordat de aankoop van stroom goedkoper is geworden. ...

Lees meer

Zwarte auto duurder in de verzekering

Woensdag 06 april 2016 12:12

De kleur van je auto bepaalt mede hoeveel verzekeringspremie je kwijt bent. Dat meldt de Consumentenbond na onderzoek. Met een zwarte auto zijn consumenten voor een autoverzekering van Reaal, Zelf.nl ...

Lees meer

NLE gaat naast energie ook Internet, TV en Bellen aanbieden

Dinsdag 05 april 2016 08:53

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wordt ook actief als internetprovider. Het bedrijf gaat alles-in-één-pakketten met internet, televisie en telefonie verkopen via het netwerk van...

Lees meer

KPN wint terrein ten koste van Ziggo

Maandag 04 april 2016 15:51

KPN heeft vorig jaar opnieuw terrein gewonnen op de Nederlandse televisiemarkt. Het bedrijf zag zijn marktaandeel op het gebied van televisie vorig jaar met ruim 2 procentpunt stijgen naar 28,7 procen...

Lees meer