Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Administratieve chaos in de zorg door overstappers'

Dinsdag 14 maart 2006 17:56Margot Boesveld

 

Er is sprake van administratieve chaos in de zorg. Verzekeraars hadden rekening gehouden met 800.000 overstappers, maar het zijn er ongeveer twee miljoen. Veel mensen hebben hun polis nog niet binnen en het is soms moeilijk om verzekeraars te bereiken. Dat zegt M. Dutree van onderzoeksinstituut Prisman.

Zorgverzekeraars Nederland spreekt het woord chaos ernstig tegen. Iedereen is verzekerd, benadrukt directeur M. Bontje van ZN. Volgens hem hebben ook de overstappers binnen een paar weken hun polis in huis. De megaoperatie heeft tot veel extra werk geleid. Hij erkende dat hier en daar verzekerden te laat of onvoldoende zijn bediend.Bontje beklaagde zich op de bijeenkomst over ,,privacyfundamentalisme'', dat er voor zorgt dat verzekeraars niet in staat zijn om de doktersrekening te controleren. ZN had hier een protocol over opgesteld met artsenorganisatie KNMG. Maar nu liggen organisaties als GGZ Nederland, verpleeghuiskoepel Arcares en thuiszorgorganisatie Z-org dwars, zei de directeur.Bovendien moet de politiek een einde maken aan het verplicht betalen van marktprijzen aan artsen of ziekenhuizen waar verzekeraars geen contract mee hebben, vindt Bontje. ,,De vrije artsenkeuze is een taboe waar nog niet over gesproken mag worden. Maar de politiek moet een keuze maken.'' Zorgverzekeraars zijn niet meer verplicht om met elke huisarts of andere zorgaanbieder een contract te sluiten. De Tweede Kamer wil dat zij selectief zorg inkopen en bijvoorbeeld slechte of dure ziekenhuizen geen contract meer geven.Maar tegelijkertijd heeft de politiek besloten dat er vrije artsenkeuze moet zijn. Om dat te garanderen moet de verzekeraar ook de rekening betalen als een verzekerde naar een arts stapt die geen contract heeft gesloten. Dat bijt elkaar, stelde Bontje. ,,De politiek moet kiezen: of verzekeraars onderscheiden zich bij het inkopen van zorg, of ze houden zich alleen bezig met de hoogte van de premie en het werven van klanten.'' ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over