“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

AFM publiceert per ongeluk gegevens beleggers

Donderdag 26 januari 2017 12:26Margot Boesveld

 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft per ongeluk informatie gepubliceerd over beleggingen van hedgefondsen die speculeerden op koersdalingen van bepaalde aandelen. De zogenoemde shortposities waren te klein om onder de Wet financieel toezicht te vallen. Dat meldt Financial Times (FT) donderdag.

De AFM publiceert shortposities van investeerders als ze betrekking hebben op meer dan 0,5 procent van alle door een bedrijf geplaatste aandelen. Hedgefondsen blijven vaak bewust onder die grens om concurrenten geen inzicht te verschaffen in hun beleggingsstrategie. Deze week ging dat evenwel mis. De AFM publiceerde dinsdagavond per ongeluk een lijst met honderden shorttransacties die onder de meldingsgrens vallen. De toezichthouder geeft de fout op zijn website toe en zegt die te betreuren. Woensdagochtend werd de juiste lijst gepubliceerd.

Shortpolis investeerder George Soros bekend

Financial Times meldde donderdag dat onder meer de shortposities van de bekende investeerder George Soros op straat zijn komen te liggen. Volgens de Britse zakenkrant blijkt daaruit dat hij bijvoorbeeld speculeerde op een koersdaling voor ING. Veel van de betrokken hedgefondsen voelen zich volgens FT in de kaart gekeken en zijn boos over de gang van zaken. ''Wanneer banken of hedgefondsen een fout maken, krijgen zij een boete'', stelt een niet bij naam genoemde fondsmanager. ''Maar wie beboet de Nederlandse toezichthouder?''

 

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over