Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Alleen de energienota zorgt in Nederland nog voor geldontwaarding

Maandag 20 november 2006 13:27Margot Boesveld

 

De inflatie in Nederland is in oktober uitgekomen op 0,9%, het laagste punt in zeventien jaar. De inflatie wordt momenteel eigenlijk alleen maar bepaald door hogere woonlasten, met daarin prominent vertegenwoordigd de elektriciteits- en gasrekening.De elektriciteit- en gasrekening van het gemiddelde Nederlandse huishouden lag in oktober 9,3% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De nutsnota weegt voor circa 3,6% mee in het mandje van huishoudelijke bestedingen, die samen het inflatiecijfer vormen.Woonlasten als huur en hypotheek stegen met respectievelijk 2,7% en 2,8%. Deze woonlasten vormen samen met de onderhoudskosten voor de woning (3,8%) en de kosten voor elektriciteit, gas en water het cluster 'huisvesting', wat in oktober 4,1% duurder uitviel. Het cluster telt voor 21,8% mee in het mandje.De inflatie werd volgens het CBS vooral gedrukt door veranderde fiscaliteit. De afschaffing van het gebruikersdeel van de onroerende zaakbelasting, de verlaging van accijns op sterke drank en de lagere ouderbijdragen voor kinderopvang, verlaagden de inflatie aanzienlijk. Verder daalden in oktober de prijzen van groente en fruit.Dat gold ook voor autobrandstoffen, die inmiddels 8,1% goedkoper zijn dan een jaar geleden. Volstrekt anders ligt het dus bij de consumentenprijzen van elektriciteit en gas. Die reageren in Nederland altijd met flinke vertraging op de aardolieprijzen op de wereldmarkt en dragen daardoor dit jaar sterk bij aan de inflatie.Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over