Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Almere besluit tot onderzoek naar concurrentie op warmtenet

Donderdag 26 april 2007 14:44Margot Boesveld

 

De gemeenteraad van Almere laat onderzoeken of het mogelijk en zinvol is om warmtelevering in de stad, nu nog het monopolie van Nuon, open te stellen voor concurrerende aanbieders. De raad steunde een zogeheten burgerinitiatief van de stichting Niet Meer Dan. Uiterlijk in november wordt besloten of Almere daadwerkelijk concurrentie op zijn warmtenet wil invoeren.

Zo ver is het nog lang niet. De verantwoordelijk wethouder Martine Visser is geen voorstander van het plan en liet dat in de gemeenteraadsvergadering ook weten. Ze vindt concurrentie weliswaar "een aantrekkelijke gedachte", maar denkt dat het in de praktijk niet zal werken. Zo is er juridisch nog niets voor geregeld en is warmte slechts over een beperkte afstand te transporteren, waardoor het de vraag is of er überhaupt wel een bedrijf te vinden is dat de concurrentie met Nuon wil en kan aanbinden.Daarnaast vraagt de wethouder zich af of concurrentie in dit geval wel tot lagere prijzen leidt. Twee leveranciers in zo'n klein gebied als Almere willen allebei een rendement behalen en het is volgens Visser twijfelachtig of tariefsverlaging dan een realistisch scenario is. CDA en Christenunie steunden de wethouder daarin, maar de meerderheid van de Almeerse gemeenteraad wil toch EUR 60.000 uittrekken voor het onderzoek.In dezelfde vergadering stemde de gemeenteraad ook officieel in met het besluit van het college van B&W van Almere om Nuon voor de rechter te dagen en zo de te hoge warmtetarieven aan te vechten. Dit besluit was echter een formaliteit, want een jaar eerder had de gemeenteraad het college al de opdracht gegeven tot een rechtsgang.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over