Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Annuleringsverzekering bij vliegticket moet keuze zijn

Vrijdag 20 juli 2012 10:28Margot Boesveld

 

LUXEMBURG - Bij een boeking van een vlucht op internet moet een consument een annuleringsverzekering bewust kunnen kiezen. De verzekering mag niet automatisch in de totale prijs voor de boeking worden meegenomen.

Dat oordeelde het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag. De rechters bevestigden daarmee Europese wetgeving dat de verzekering altijd een optie moet zijn. Het hof boog zich over de klacht van een Duitse consumentenorganisatie tegen het internetreisbureau ebookers.com.

Als onlineverkopers bij een vliegticket een annuleringsverzekering aanbieden, moet de klant die keuze kunnen aanvinken (opt-in). Het mag niet zo zijn dat de klant iets moet doen om te voorkomen dat hij automatisch wordt verzekerd (opt-out).

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over