Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Auto veel minder zuinig dan maker beweert

Vrijdag 31 mei 2013 09:22Margot Boesveld

 

Nieuwe auto's verbruiken gemiddeld een kwart meer brandstof en stoten dus ook flink meer CO2 uit dan fabrikanten beweren. Dat stelde de milieuorganisatie International Council on Clean Transportation (ICCT) dinsdag op basis van een eigen studie.

De kloof tussen de beloftes die autofabrikanten doen in hun brochures en de harde realiteit, is daarmee het afgelopen decennium fors groter geworden. Volgens ICCT was het verschil 10 jaar geleden nog 10 procent.

Vooral Duitse luxemerken als BMW, Audi en Mercedes blijken veel minder zuinig dan de makers willen doen geloven. Zij verbruiken respectievelijk 30, 28 en 26 procent meer brandstof dan in de catalogus wordt vermeld.

Bij het Japanse Toyota is de afwijking 15 procent en voor de Franse fabrikanten Renault en PSA Peugeot Citroën ongeveer 16 procent.

Auto's

ICCT zegt voor het rapport bijna een half miljoen auto's van particulieren en bedrijven te hebben onderzocht. Volgens de organisatie passen fabrikanten slimme trucs toe om testresultaten in hun voordeel te beïnvloeden. Zo testen zij met speciale banden en onder onrealistische omstandigheden waarbij de weerstand veel lager ligt dan op de openbare weg.

Milieudefensie reageert verbolgen over de uitkomsten van de studie. ''Het is niet eerlijk richting de consument die meer brandstof verbruikt dan verwacht, maar het betekent ook dat de luchtvervuiling en klimaatschade veel hoger is dan wordt berekend op basis van deze cijfers,” zei Ivo Stumpe van de milieuorganisatie.

Cijfers

Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) verwees bij het afschaffen van de 80-kilometerzones naar steeds schoner wordende auto's.

Milieudefensie hekelt het gebruik van deze omstreden informatie bij het maken van verkeersbeleid. ''Op basis van deze papieren werkelijkheid geven we zogenaamd zuinige auto's belastingvoordeel en verdedigen politici het verhogen van de maximumsnelheid. Terwijl al lang bekend is dat de cijfers die autofabrikanten leveren niet deugen."

Door: ANP

Bron: nu.nl/economie/3485908/auto-veel-minder-zuinig-dan-maker-beweert.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over