Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Autobezitters kunnen 171 euro besparen op autoverzekering

Donderdag 03 mei 2007 10:48Margot Boesveld

 

De aanhoudende prijzenoorlog tussen autoverzekeraars heeft geleid tot fors lagere premies. Uit onderzoek van Verzekeringssite blijkt dat nagenoeg alle autobezitters (98%) van de premiedalingen kunnen profiteren. De besparingen pakken per groep verschillend uit en kunnen oplopen tot vele honderden euro’s per jaar.Verzekerden die in april 2005 al een goedkope autopolis hebben aangevraagd, kunnen dit jaar gemiddeld 30% op de autoverzekering besparen. In geld uitgedrukt is dat 171 euro per jaar. In 2006 bedroeg dat voordeel nog 106 euro (18%).Hoofdoorzaak van de prijsdaling is de toenemende concurrentie tussen autoverzekeraars. Dit levert al twee jaar flinke premiekortingen op. De opkomst van de internetverzekeraar, de steeds verdergaande premiedifferentiatie en het toenemende aantal verzekeraars op de Nederlandse markt, spelen daarbij een grote rol.“Verzekeraars kijken naar steeds kleinere details. Zo is het denkbaar dat mensen met een bepaalde kleur auto minder gaan betalen omdat uit cijfers blijkt dat die kleur auto gemiddeld minder schade veroorzaakt”, aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.Ook zijn de uitkomsten gunstig beïnvloed door toetreding van nieuwe, goedkopere aanbieders. Het gaat dan met name om internetverzekeraars.Uit het onderzoek blijkt verder dat het verschil tussen de premies in april 2005 en de goedkoopste premies van april 2007 gemiddeld 30% is. Nagenoeg alle premies blijken gedaald te zijn, slechts 2% behaalt geen voordeel.In het onderzoek is vooral gekeken naar welke groepen het meest profiteren van de prijzenoorlog. Het premievoordeel blijkt per groep sterk verschillend uit te pakken:- Automobilisten die meer dan 30.000 kilometer per jaar rijden, besparen gemiddeld het meest en beduidend meer (46% of  721 euro) dan diegenen die tussen de 8.000 en 12.000 kilometer per jaar rijden (24% of 113 euro).- Jonge automobilisten (onder de 24 jaar) profiteren procentueel gemiddeld ook flink (40% of  291 euro.)- Dieselrijders profiteren procentueel gemiddeld meer (35% of 314 euro) dan niet dieselrijders. Wie een auto op benzine rijdt bespaart gemiddeld 29% ofwel 144 euro.- Autobezitters met een Beperkt Casco autoverzekering profiteren procentueel minder (135 euro of 23%) dan mensen met Volledig Casco (260 euro) of WA-autoverzekering (102 euro; beide 32%).- Mensen in stedelijke gebieden (minus de vier grootste steden) profiteren procentueel het meest: 34% ofwel 192 euro. In de vier grote steden is gemiddeld de minste korting te halen: 25% ofwel 155 euro.Bron: Verzekeringssite.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over