“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Autoverzekeraars verhogen premie

Vrijdag 26 augustus 2011 14:07Margot Boesveld

 

De vergelijkingswebsite Verzekeringssite.nl signaleert dat de autoverzekeraars hun premies gaan verhogen om hun verliezen van 2009 te boven te komen. Dit ondanks de winst die autoverzekeraars volgens De Nederlandsche Bank (DNB) in 2010 maakten. Een aantal verzekeraars heeft al bekend gemaakt dat zij hun premie hebben verhoogd.

De stijging van de premie varieert van enkele procenten tot wel 50%. Verzekeraars stellen bovendien steeds preciezer premies vast, bijvoorbeeld op straatniveau in plaats van per regio. Met de premiestijgingen is een einde gekomen aan de jarenlange daling van de premie.

Winst autoverzekeraars In 2007 was volgens DNB de winst op de WA autoverzekeringen nog 328 miljoen euro. In 2009 maakten de autoverzekeraars een gezamenlijk verlies van 15 miljoen euro. In 2010 hebben de verzekeraars gezamenlijk weer een winst van 46 miljoen euro gemaakt, bleek uit de cijfers die DNB op 9 augustus publiceerde.

De DNB maakt zich zorgen over de te lage autoverzekeringspremie. Volgens de toezichthouder kan de financiële positie van een verzekeraar in gevaar komen. Dit is in oktober 2010 gebeurd bij Ineas. De DNB heeft er daarom bij alle autoverzekeraars op aan gedrongen om grotere reserves aan te leggen om ook in financieel slechtere tijden te overleven. Dit verzoek heeft geleid tot het snijden in kosten en premieverhogingen van diverse verzekeraars.

Premieverhoging autoverzekering De vierde grootste autoverzekeraar in Nederland, Univé, maakte in december 2010 bekend de premies met vijf procent te gaan verhogen. Maar de meest opvallende stijging is het “Auto-online” product van Acura: 50 procent en het eigen risico met 250 euro vanwege de schadelast in de doelgroep voor dit product. London, ANWB, ASR, Budgio, Generali, De Goudse, Turien & Co en Unigarant hebben in 2011 ook hun premies verhoogd. “We verwachten dat deze ontwikkeling zich doorzet en dat meer autoverzekeraars dit jaar hun premies gaan verhogen”, aldus Erik Hordijk, directeur van de Verzekeringssite.

Enorm prijsverschil Het prijsverschil tussen maatschappijen is nog steeds enorm. Maar de gemiddelde premie is gestabiliseerd. Bij gelijke dekking rekent een dure verzekeraar gemiddeld 2,7 keer zoveel voor een autoverzekering als een goedkope maatschappij. Deze goedkopere maatschappijen hebben daarnaast ook vaak betere voorwaarden dan de duurdere maatschappijen. Consumenten die langer dan twee jaar dezelfde autoverzekering hebben, besparen al gauw 200 euro per jaar door over te stappen.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over