Basispakket ziektekosten kan worden versoberd
Vrijdag 29 augustus 2014 15:40:43

Veel verzekerden vinden dat 'luxe' ziektekosten uit het basispakket kunnen. Dit zijn kosten voor dieetadvies, IVF-behandelingen en stoppen-met-roken-programma's. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) heeft dit onderzocht.

Fysiotherapie en orthodontie

Uit het onderzoek van Nivel bleek ook dat de meerderheid van de verzekerden fysiotherapie, orthodontie, griepvaccinatie, tandzorg, brillen en contactlenzen wel vergoed willen hebben.

Verzekeringspanel

De inbreng van de verzekerden wordt steeds belangrijker omdat de overheid ieder jaar weer kijkt naar de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. Het NIVEL vroeg leden van het Verzekeringspanel naar hun mening over de versobering en dekking van het basispakket.

Onacceptabel

Veel verzekerden vinden een ingreep in het basispakket een onacceptabele manier om te bezuinigen. Maatregegelen zoals een hogere premie of een hogere eigen bijdrage zijn ook niet populair.

Bron: nivel.nl, NU.nl

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Zorgpremie in 2015 omhoog met 10,-
De premie voor een basisverzekering gaat volgend jaar met een tientje per maand omhoog. Ook het verplichte eigen risico stijgt met enkele tientallen euro's per jaar. Dat schreef het AD woensdag...
Bezuinigingen rondom zorgtoeslag
Het kabinet gaat volgend jaar bezuinigen op de zorgtoeslag, de tegemoetkoming voor de laagste inkomens voor het geld dat ze aan zorg kwijt zijn. De regeringspartijen zijn het daarover eens gewo...
Energieprijzen zijn onduidelijk weergegeven voor consument
ACM komt in actie naar aanleiding van berichtgeving van de Vastelastenbond over de onduidelijke weergave op website van veel energieleveranciers.  De concurrentie tussen energiebedrijven w...