Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Basisverzekering valt hoger uit

Vrijdag 05 augustus 2005 09:00Margot Boesveld

 

Vandaag verscheen er een bericht dat de basisverzekering hoger uit zou gaan vallen dan verwacht. Er werd voor de nominale premie gerekend op 1100 euro, maar de schattingen nu zijn dat het 1250 tot 1300 euro per persoon wordt. De verzekeringen vallen hoger uit omdat verzekeraars de administratiekosten moeten doorberekenen in de polis. Lage inkomens krijgen nog een toeslag als tegemoetkoming in de extra kosten. De toeslag voor de middeninkomens stelt nauwelijks iets voor. Deze mensen zijn de extra kosten dus gewoon kwijt.

Dat dit pas nu naar buiten komt is zeer slecht. Het is raar dat met de administratiekosten geen rekening is gehouden. Het lijkt me logisch dat als je overgaat op een nieuw systeem dat daar hogere administratiekosten bij komen kijken. Ik vind niet dat consumenten daar de dupe van moeten worden, en dat de verzekeraars en de overheid met een oplossing moeten komen.

De Vastelastenbond is ook bezig met de basisverzekering. Zeer ingewikkelde materie, maar gelukkig worden we geholpen door een lid die hier uitermate goed in thuis is. Voorheen werd de ziektekostenverzekering aangeboden door de werkgever, maar dit systeem verdwijnt. Alle rechtspersonen mogen de basisverzekering gaan aanbieden. Op de nominale premie mogen verzekeraars maximaal 10% korting geven aan collectieven. Op de aanvullende verzekering nog meer zelfs. We kijken niet alleen naar de prijs, maar ook zeker naar de kwaliteit en herkomst van de verzekeraar. Als we een aanbod hebben laten we het u zo snel mogelijk weten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over