“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Belgen kunnen op nieuwe website uitrekenen of ze hun Kioto-norm halen

Maandag 18 december 2006 13:00Margot Boesveld

 

Het federale Belgische ministerie van Leefmilieu heeft een website gelanceerd waarop Belgen kunnen bereken of ze met hun gezin de Kioto-norm halen. Op energievreters.be kunnen ze bovendien de energiezuinigheid van elektrische apparaten vergelijken en besparingstips opvragen.Federaal minister van Leefmilieu Bruno Tobback zei donderdag bij de presentatie van de nieuwe site dat hij hoopt dat het project Belgen aanzet tot doordachter energiegebruik. Huishoudtoestellen, verlichting, verwarming, beglazing en auto's kunnen echte energievreters zijn. Wat niet alleen een negatief effect heeft op onze portefeuille, maar ook op ons klimaat", aldus Tobback.Voor een deel trapt de nieuwe website open deuren in over energiebesparing. Bezoekers krijgen de nodige dooddoeners voorgeschoteld, bijvoorbeeld dat spaarlampen minder energie gebruiken dan halogeenlampen, dat reizen met het openbaar vervoer en afnemen van groene stroom beter is voor het milieu en dat goede isolatie en minder gebruik van standby-apparatuur het energieverbruik kunnen verminderen.Maar er is ook een mogelijkheid om verschillende types koelkasten te vergelijken op hun energieverbruik en de gevolgen die dat heeft voor milieu en portemonnee. Is die nieuwe koelkast van Zanussi een goede koop, of is het vergelijkbare type van AEG zuiniger? De nieuwe website geeft het antwoord en heeft een vergelijkbare module voor wasmachines, drogers, vaatwassers, diepvriezers en verlichting. Op termijn worden nog meer producten toegevoegd, zoals auto's en beglazing, zo is de bedoeling.Daarnaast kan de bezoeker van http://www.energievreters.be/HouseClosed.aspx?lang=NL een vragenformulier invullen om uit te vinden hoe veel ton CO2 zijn huishouden per jaar uitstoot. Is hij een gemiddelde Belg met een uitstoot van 6,9 ton CO2 per jaar, een Belg die aan het Kioto-doel voldoet (5,9 ton) of zelfs een 'energiezuinige Belg' die 30% onder het Kioto-doel zit en maximaal 4,8 ton uitstoot?Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over