Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Benzineauto's om de twee jaar APK-keuren

Vrijdag 20 april 2007 12:54Margot Boesveld

 

Auto's die op benzine rijden, hoeven straks minder vaak een APK-keuring te ondergaan dan auto's die rijden op diesel of LPG. Dat zei verkeersminister Camiel Eurlings vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad.Het APK-regime voor benzineauto's wordt versoepeld naar eens in de twee jaar. Voor diesel- en LPG-wagens blijft de huidige jaarlijkse keuringsplicht van kracht.De laatste categorieën auto's worden vaker afgekeurd, zo blijkt uit onderzoek. Eurlings vindt dat niet zo verwonderlijk. Hij wees erop dat deze voertuigen doorgaans intensiever worden gebruikt.De minister benadrukte dat hij nog geen besluit heeft genomen, maar dat dat ophanden is. Het vorige kabinet wilde al een soepeler APK-regime om de lasten voor de burger te verlichten, maar liet de plannen afhangen van Europees onderzoek.Uit dat Autofore-onderzoek bleek vorige maand dat een jaarlijkse keuring voor auto's van acht jaar en ouder verplicht zou moeten worden. Een advies voor een strenger regime naar Nederlands voorbeeld bleef uit. In de Europese Unie is een eerste keuring vier jaar na aanschaf verplicht.Volgens Eurlings wordt het rapport verschillend uitgelegd. Hij heeft de afgelopen tijd overlegd met de autobranche, die samen met Veilig Verkeer Nederland campagne voert tegen een soepeler keuringsbeleid. ,,Wat ons betreft geven de afkeurcijfers in Nederland geen enkele aanleiding om de APK-frequentie te verlagen'', liet Bovag-directeur Koos Burgman vrijdag nog eens weten.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over