“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Besparen op uw zorgverzekering

Donderdag 19 december 2013 10:27Margot Boesveld

 

U kunt elk jaar per 1 januari overstappen van zorgverzekering. Het kan u veel voordeel opleveren om de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken.
Kijk daarvoor eerst kritisch naar uw huidige zorgverzekering, en of de eventuele aanvullende pakketten waarvoor u betaalt wel nodig zijn. Vervolgens kunt u weloverwogen zorgverzekeringen vergelijken.

Waar moet u op letten bij uw keuze voor de zorgverzekering?

1. Maak een goede inschatting van de zorg die u nodig denkt te hebben
Sport u bijvoorbeeld veel, dan kan fysiotherapie het overwegen waard zijn. Ook als u bijvoorbeeld regelmatig specialisten bezoekt, dan kunt u deze zorg ook meenemen in uw inschatting. Bereken de kosten voor uw zorgverzekering.
2. Vergelijk de kosten van de behandeling met de kosten van de aanvullende verzekering en tandartsverzekering
Vaak zitten er in de aanvullende verzekering vergoedingen die u niet gebruikt, maar waar u wél voor betaalt. Bijvoorbeeld: u betaalt 380 euro per jaar voor uw aanvullende pakket, maar de benodigde behandelingen kosten slechts € 140; kies er dan voor de behandeling zelf te betalen.
3. Bepaal de hoogte van uw eigen risico*
Weet u zeker dat u komend jaar voor een behandeling of onderzoek naar het ziekenhuis moet? Kies dan voor een laag eigen risico. 
Bezoek aan eerste hulp valt altijd onder de basisdekking. Verwacht u niet naar het ziekenhuis of specialist te gaan, overweeg dan een hoger eigen risico. Dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse premie.  
4. Vul u wensen in op de zorgvergelijker en stap weloverwogen over.
Zorgvuldig vergelijken en eenvoudig overstappen doet u via de Vastelastenbond Zorgvergelijker.

Tot slot: enkele tips en adviezen

Heeft u kinderen? Het hele gezin hoeft niet op één polis verzekerd te zijn. 
Kinderen tot 18 jaar dienen bij hun ouders/verzorgers op de polis meeverzekerd te worden. Kinderen zijn over het algemeen gratis meeverzekerd voor het duurste aanvullende pakket.
Het kan voordeliger zijn om de verzekeringen op te splitsen tussen de ouders. Bijvoorbeeld: ouder 1 kiest het basispakket en ouder 2 kiest het basispakket + aanvullend pakket. U verzekert de kinderen mee op polis van ouder 2, zodat de maandelijkse kosten lager zijn. 
Hebben uw kinderen een beugel nodig? Stap in dat geval elk jaar over.
De vergoeding voor orthodontie geldt over het algemeen voor de gehele verzekeringsduur. Onder verzekeringsduur verstaan de meeste zorgverzekeraars de periode dat u klant bent bij hen. Bijvoorbeeld: de vergoeding voor orthodontie gedurende de verzekeringsduur is 2000 euro. Dat is niet 2000 euro per jaar, zoals veel mensen denken. Wilt u wél een jaarlijkse vergoeding, stap dan over. Dan begint de nieuwe verzekeringsduur bij de nieuwe zorgverzekeraar weer van voor af aan.
Alle zorgverzekeringen vergelijken
Wilt u op een onafhankelijke en heldere wijze dekkingen vergelijken van álle zorgverzekeringen die voor 2014 beschikbaar zijn? Vul dan uw gegevens in via onze zorgvergelijk module 2014.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Mensen achter 'SLOOPDECRISIS' ook achter NL Energie en Youfone

Donderdag 19 december 2013 10:12

  Het nieuwe collectieve inkoopcollectief Sloopdecrisis - dat wordt gepromoot door RTL4 en Annemarie van Gaal, en is opgericht door het bedrijf opgezet door mensen achter De Nederlandse Ener...

Lees meer

De maatregelen uit het woonakkoord overzichtelijk op een rij

Woensdag 18 december 2013 13:15

Het woonakkoord, waarmee een nipte meerderheid in de Eerste Kamer in de nacht van dinsdag op woensdag instemde, werd al in februari gesloten.  Het kabinet, de regeringspartijen VVD en PvdA en ...

Lees meer

Nederlanders geven minder uit met kerst

Maandag 16 december 2013 10:22

Minder Nederlanders vieren dit jaar kerst. Ook komen de gemiddelde bestedingen rond Kerstmis iets lager uit vergeleken met vorig jaar. Dit blijkt uit een representatief onderzoek door Q&A ...

Lees meer

Consumenten schrappen aanvullende verzekering

Donderdag 12 december 2013 12:41

Niet eerder overwogen zoveel consumenten alleen een basisverzekering af te sluiten als dit jaar. Dat blijkt uit een rondgang van het AD langs een aantal vergelijkingssites en verzekeraars. Groe...

Lees meer