Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Bewoners Houten slepen Eneco voor de rechter om tarief stadsverwarming

Donderdag 29 juni 2006 13:41Margot Boesveld

 

Ruim 400 huishoudens en enkele bedrijven uit de wijk Houten-Zuid spannen een rechtszaak aan tegen Eneco. De Houtenaren, verenigd in de stichting Actie Gigajoule, vinden dat ze te veel betalen voor de stadsverwarming van Eneco. Overleg met Eneco heeft niets opgeleverd en het energiebedrijf heeft een voorstel voor arbitrage van de hand gewezen, stelt Actie Gigajoule.Met de rechtszaak willen de bewoners niet alleen een verlaging van de tarieven bereiken, maar ze claimen ook een schadevergoeding omdat ze de afgelopen jaren te veel hebben betaald. Een datum van de rechtszaak is nog niet bekend, Actie Gigajoule werkt momenteel met een advocaat aan de voorbereiding van de rechtszaak. De stichting wordt gesteund door de gemeente Houten.De stichting zegt dat op de tariefstelling voor stadsverwarming het niet-meer-dan-anders-principe van toepassing is. Dat houdt in dat het tarief dat gebruikers van stadsverwarming betalen niet hoger mag zijn dan wat een gemiddeld huishouden betaalt aan een eigen gasaansluiting, CV-ketel en gaskookplaat. Dat is in Houten wel het geval, stellen ze.De actiegroep wil niet wachten op de behandeling van de warmtewet in de Tweede Kamer. Over de inhoud van deze wet is volgens Rob Louwerse van Actie Gigajoule nog te veel onzekerheid. Bovendien is er in die wet onvoldoende sprake van terugwerkende kracht, vinden ze in Houten-Zuid.Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Kaat

wij Inwoners uit lent ( bij nijmegen) zitten ook met het zelfde probleem.
Een nieuwbouw straat van 50 woningen , ( allemaal vloerverwarming)waarvan meer dan de helft van deze woningen flink bij moeten betalen, we het niet eens warm hebben in ons huis. betalen ons krom aan de GJ.
Wij wonen in sociale huurwoningen. maar de kosten worden ons teveel.

we hebben met de gehele straat een brief opgesteld, met al onze jaarafrekeningen
maar Talis ( de woningbouw) en hek, tevens nuon vonden het allemaal maar best, als er maar betaalt wordt.

wat kan ik hiermee doen?
ik krijg a.s maart de jaarafrekening, 't zal mij benieuwen

Zondag 23 februari 2014 18:23

A. Torn

Wij zijn bezig met een nieuwbouwhuis in Houten-Zuid. Dit project wordt tevens verwarmd middels stadsverwarming. Kunt u mij laten weten wat de stand van zaken is van de rechtzaak tegen Eneco hierover?

Zaterdag 02 juni 2007 06:49

J.Spierenburg

wij inwoners van zoetermeer oosterheem
zitten met hetzelfde probleem.
toren hoge rekeningen door stadsverwarming
en ENECO zegt gewoon u heeft het verbruikt
dus betalen ik wil graag weten hoe wij een proces
tegen ENECO kunnen beginnen

B.V.D. J.Spierenburg

Donderdag 03 augustus 2006 10:54

Plaats een reactie

Lees meer over