Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Bij derde huishoudens beheert vrouw de huishoudpot

Woensdag 12 maart 2014 16:04Margot Boesveld

 

In iets meer dan een derde van de Nederlandse huishoudens is de vrouw de baas over het huishoudgeld. In 56 procent van de gevallen wordt die pot gezamenlijk beheerd.

In een op de tien huishoudens is dat voorbehouden aan de heer des huizes. Dat zegt financieel adviesplatform mijngeldzaken.nl dinsdag na een steekproef onder duizend Nederlanders.

Niet alleen de huishoudfinanciën worden meestal door zowel de man als de vrouw in de gaten gehouden. Ongeveer de helft van de huishoudens doet samen de belastingaangifte.

Verzekeringen
Verzekeringen zijn voor 57 procent een gezamenlijke klus, evenals pensioenen. Als dat niet het geval is, is het meestal de man die deze zaken regelt. In het geval van belastingaangiftes is dit bijvoorbeeld 38 procent man, tegen 14 procent vrouw.

De onderzoeksresultaten kunnen afwijken doordat in het onderzoek niet naar geaardheid is gevraagd. Als een invuller van de vragenlijst aangaf man te zijn en aangaf dat zijn partner bijvoorbeeld de belastingaangifte invulde, werd ervan uitgegaan dat die partner een vrouw was.

Sparen
Ongeveer 35 procent van de Nederlanders spaart elke maand, blijkt uit het onderzoek. Een op de vijf ondervraagden spaart wel, maar niet maandelijks.

Als Nederlanders sparen, is dit meestal voor huishoudelijke apparatuur (57 procent), voor een vakantie (47 procent) en als appeltje voor de dorst. Een op de tien procent spaart niet. Een op de vijf zou wel willen, maar krijgt het niet voor elkaar wat geld opzij te zetten.

Bij meer dan de helft van de ondervraagden daalde het vertrouwen in banken de afgelopen twee jaar, zo blijkt verder. Zeven op de tien ondervraagden vinden banken te passief omdat ze geen waarschuwingen en tips van hun bank krijgen over de manier waarop men de geldzaken beter kan regelen.

Door: Novum

Bron: http://www.nugeld.nl/portemonnee/3723507/bij-derde-huishoudens-beheert-vrouw-huishoudpot.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over