Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Bijzonder veel aardgas gestookt

Vrijdag 03 februari 2012 14:37Margot Boesveld

 

GRONINGEN - Nederlandse huishoudens hebben de afgelopen 15 jaar per dag niet zoveel aardgas gestookt als afgelopen woensdag.

In totaal ging er dinsdag 519 miljoen kuub gas door de Nederlandse pijpen. Het record staat op 567 miljoen kuub op 2 januari 1997, twee dagen voor de laatste Elfstedentocht.

Een woordvoerder van de Gasunie kon donderdag niet uitsluiten dat het record deze week nog sneuvelt. Vermoedelijk zal dat niet komend weekend gebeuren, ook al is het dan extreem koud. ''Kantoren en scholen zijn dan dicht, dus er wordt dan aanzienlijk minder verstookt.''

Een woordvoerder van energieleverancier Nuon zei donderdag dat er inderdaad meer gas wordt gebruikt. Volgens hem is het overigens makkelijk in te kopen, dus zijn er geen problemen mee te verwachten.

Ochtend

Hij heeft een aantal tips voor mensen die energie willen besparen in deze koude tijd. ''Zet 's nachts de cv niet meer dan vier graden lager dan de temperatuur die je overdag hebt. Anders kost het weer extra om 's ochtends de kou te verdrijven.''

Verder adviseert hij mensen ''op jacht te gaan'' naar tocht en die te voorkomen . ''Sluit open raampjes, plaats tochtstrips.'' Als laatste belangrijke tip raadt hij aan gordijnen (eerder) dicht te doen, maar ze wel weg te houden voor de radiatoren.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over