Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Boersma doet afstand van bonus van EUR 1,3 mln

Donderdag 05 april 2007 11:27Margot Boesveld

 

Essent-topman Michiel Boersma levert EUR 1,3 mln van zijn beloning in. Hij doet dit naar eigen zeggen om de discussie rond zijn salariëring te doorbreken. Hij constateert dat er de afgelopen twee jaar "heftige discussies" zijn geweest over zijn salaris, maar dat het welzijn van Essent hem meer waard is dan dat geld.Met die heftige discussies doelt Boersma onder meer op een brief die toenmalig minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst stuurde naar het bestuur van Essent, met de vraag de riante beloning van Boersma wat te minderen.Brinkhorst moest tijdens het vragenuurtje uitleg geven over het salaris van Boersma. Het ging vooral om een lange-termijnbonus van ruim EUR 1 mln, opgebouwd uit fictieve aandelen Essent. Essent noemt die bonus het Participatieplan Waardeontwikkeling Essent (PPW), en het is precies die bonus die Boersma nu afstaat.Het PPW is door Essent ontwikkeld om de top-20 managers langjarig aan zich te binden. Het idee was om Essent onder hun leiding in waarde te doen groeien. Hoe meer Essent waard werd, hoe hoger hun bonus zou worden. Omdat Essent geen aandelen uitgeeft is deze fictieve aandelenvariant bedacht.Vanwege de voorgenomen fusie met Nuon is het participatieplan door Essent per einde boekjaar 2006 stopgezet. Aanvankelijk zou dat pas op zijn vroegst in 2008 zijn, terwijl er ook nieuw uitgegeven participaties aan Boersma waren verstrekt die in 2009 en 2010 tot uitkering zouden leiden.De teruggeven EUR 1,3 mln zal door een stichting verdeeld worden over projecten die de duurzaamheid dienen, en over goede doelen.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over