Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Boete voor misleiding NL Energie

Dinsdag 16 november 2010 00:00Margot Boesveld

 

Het bedrijf belde in 2008 en 2009 veel consumenten op voor het afsluiten van een contract. Het bedrijf heeft zich daarbij niet aan de regels voor telemarketing gehouden, zegt de Consumentenautoriteit. Zo werd aan het begin van het gesprek de naam van het bedrijf niet genoemd en werd er ook niet gezegd dat men uit was op nieuwe klanten.

Misleidend Ook werden misleidende mededelingen gedaan over de kosten van gas en elektra en werden contracten verkocht aan klanten op hoge leeftijd. Die zouden extra kwetsbaar zijn voor telemarketing.De Consumentenautoriteit zegt dat mensen door telemarketing vaak worden overrompeld en dat ze nauwelijks weten hoe de contracten precies in elkaar zitten.Daarom moeten mensen grondig worden geïnformeerd en dat heeft de Nederlandse Energie Maatschappij niet gedaan, vindt de Consumentenautoriteit.

WK-actie In juli werd de Nederlandse Energie Maatschappij ook al op de vingers getikt. Het ministerie van Justitie was toen niet blij met een WK-actie van het bedrijf, waarin nieuwe klanten een jaar lang gratis stroom werd beloofd als Nederland wereldkampioen voetbal zou worden. Justitie zag de actie als een kansspel en stelde dat het bedrijf daarom niet meer dan 100.000 euro mocht uitkeren. Omdat de Nederlandse Energie Maatschappij alle nieuwe klanten gratis stroom beloofde, vond justitie de actie misleidend.

Spotje Vorig jaar werd het bedrijf voor de rechter gedaagd om een spotje waarin opiniepeiler Maurice de Hond reclame maakt voor de Nederlandse Energie Maatschappij. De Reclame Code Commissie vond dat het bedrijf moest stoppen met de spotjes, omdat De Hond een deskundige met groot gezag zou zijn, die geen specifieke producten mag aanprijzen.

Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie draaide die beslissing later terug.

Bron: Nos

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over