Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Btw dreigt voor particulier met zonnepaneel

Dinsdag 25 juni 2013 10:17Margot Boesveld

 

Een deel van de ruim 100.000 huiseigenaren met zonnepanelen moet voortaan btw gaan betalen op door henzelf opgewekte stroom

Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in een Oostenrijks geschil over btw op zonnestroom.

Het Hof oordeelde donderdag dat particulieren die zonnestroom produceren in de meeste gevallen als btw-ondernemer moeten worden gezien.

De uitspraak heeft vooral administratieve gevolgen, stellen specialisten van het advocatenkantoor Loyens & Loeff. Waar particulieren in het verleden alleen over de per saldo afgenomen elektriciteit aan het energiebedrijf btw betaalden (salderen van btw), daar moet voortaan in twee richtingen btw in rekening worden gebracht.

Btw-ondernemer

Iedere particulier met zonnepanelen zal zich als btw-ondernemer moeten laten inschrijven, nota’s versturen en aangifte omzetbelasting moeten doen.

Wie per jaar minder dan 1883 euro aan btw verschuldigd is, kan in aanmerking komen voor de kleineondernemersregeling. Die kan ertoe leiden dat uiteindelijk helemaal geen btw hoeft te worden betaald.

Er is ook een positief aspect. De btw op de aankoop van zonnepanelen mag in beginsel worden afgetrokken. Of hetzelfde geldt voor in het verleden aangeschafte zonnepanelen, is nog onduidelijk.

Aankoop

''Los van de eventuele teruggave van btw op de aankoop, is het een lastig systeem voor particuliere bezitters van zonnepanelen’’, zeggen Niels Muller, belastingdeskundige op energiegebied en Trudy Perie, btw-specialist bij Loyens & Loeff. ''Nu heb je er met salderen geen omkijken naar.’’

Door: ANP

Bron: nugeld.nl/portemonnee/3506624/btw-dreigt-particulier-met-zonnepaneel.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over