Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

BTW tarief renovatie tot 1 juli 2015 6%

Vrijdag 16 januari 2015 09:47Margot Boesveld

 

Het btw-tarief bij renovatie en herstel van uw woning is 6%. Dit verlaagde tarief geldt nog tot 1 juli 2015. Het 6%-tarief geldt voor het verbouwen en herstellen, isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken van uw woning. 

Werkzaamheden verlaagd btw-tarief

De tijdelijke btw-verlaging geldt voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar. Laat u de tuin van uw woning aanleggen of onderhouden? Dan valt dit ook onder deze regeling.

Tijdelijke btw-verlaging

De tijdelijke btw-verlaging moet de bouw- en woningmarkt ondersteunen en de bouwsector een impuls geven. De maatregel geldt tot 1 juli 2015. Vanaf 1 juli 2015 betaalt u weer het gebruikelijke tarief van 21%. Het moment waarop de dienst wordt afgerond, is bepalend voor de vraag of het verlaagde tarief van toepassing is. Dit staat in het Belastingplan 2015 dat sinds 1 januari 2015 geldt.

Zo geldt het verlaagde btw tarief ook voor het aanbrengen vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen. Let wel: De zonnepanelen installatie dient dan in bouwkundig opzicht deel uit te maken van de woning. Bij een plat dak is dit niet altijd het geval. Als zonnepanelen slechts met losse stenen worden vastgelegd is dit onvoldoende om de zonnepanelen in bouwkundig opzicht onderdeel te laten worden van de woning.

Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 6%-tarief.

Materiaalkosten altijd 21% btw

Sinds 1 januari 2014 vallen de (isolatie)materialen altijd onder het 21%-tarief, ook als u die materialen in uw eigen bedrijf maakt. Tot 1 januari 2014 vielen de materiaalkosten onder het 6%-tarief als de waarde van de materialen 50% of minder was van de totale isolatiekosten. 

 

Bron: Belastingdienst en Rijksoverheid

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over