Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

BVVU wil energiebesparingsdoos voor alle Nederlandse minima

Donderdag 26 april 2007 14:38Margot Boesveld

 

De belangenvereniging voor uitkeringsgerechtigden (BVVU) wil 2 mln Nederlanders aan een 'energiebesparingsdoos' helpen. Dinsdag biedt de vereniging een petitie aan aan de vaste Kamercommissies voor Vrom en Sociale Zaken in de hoop politieke steun te verwerven voor het initiatief.De BVVU, die de energiebesparingsdoos samen met de stichting SOS ontwikkelde, wil dat bedrijven, gemeenten, provincies, woningbouwcorporaties en 'gewone' Nederlanders een of meerdere energiebesparingsdozen voor minima sponsoren. Volgens voorzitster Anja van de Brug van BVVU leven 2 mln Nederlanders van een laag inkomen (maximaal 120% van de bijstandsnorm). "Het is heel typisch dat juist deze groep in de slechtst geïsoleerde woningen leeft. Deze mensen stoken dus voor buiten."Om hier een eind aan te maken, bevat de Kioto-energiebesparingsdoos onder andere zes verschillende soorten spaarlampen, een deurstopper, standby-killer, tochtstrips, een waterbesparende douchekop en radiatorfolie. "Waarmee op een simpele manier huizen beter geïsoleerd kunnen worden. Een praktische oplossing", zo legt Van de Brug uit.De BVVU heeft berekend dat een huishouden bij gemiddeld gebruik tussen de EUR 344 en EUR 380 kan besparen dankzij de energiebesparingsdoos: 11,4% besparing op de elektriciteitsrekening, 21,8% op het gasverbruik en 47,8% op het waterverbruik. "En het brengt de CO2-uitstoot van een huishouden gemiddeld met 993 kilo per jaar naar beneden."De doos met 19 producten kost EUR 142,50. Dat geld verdienen de minima echter terug, zo redeneert Van de Brug, omdat ze hetzelfde voorschotbedrag blijven betalen, terwijl ze hun verbruik naar beneden brengen. Bedrijven die in het project investeren, krijgen dus volgens Van de Brug hun geld op termijn weer terug.Van de EUR 142,50 die de doos kost, gaat EUR 7,50 naar de 'Actie Heraansluiting' van de BVVU. Die zorgt ervoor dat Nederlanders die zijn afgesloten door hun energie- of waterbedrijf, weer opnieuw aangesloten kunnen worden. Bovendien zet BVVU in op zelfredzaamheid, zo zegt de voorzitster. "Met het project rond de Kioto-energiebesparingsdoos kunnen we mensen aan het werk zetten in de organisatie rond de verspreiding van de doos." Via dit vrijwilligerswerk kunnen ze misschien doorgroeien naar een betaalde baan, hoopt Van de Brug.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over