Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Capaciteitstarief voor netbeheerderskosten elektriciteit

Zondag 16 november 2008 16:11Margot Boesveld

 

11/14/2008 De overheid en de energiesector hebben per 1 januari 2009 voor kleinverbruikers het capaciteitstarief voor de netbeheerderskosten ingesteld. Wat gaat er veranderen? Invoering van het capaciteitstarief betekent dat een kleinverbruiker per 1 januari 2009 het transport van elektriciteit betaalt op basis van de capaciteit van zijn aansluiting, en niet meer op basis van zijn verbruik. Een kleinverbruiker betaalt jaarlijks een vast bedrag voor de transportkosten. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Verlichten bespaart kosten Deze wijziging zal vooral merkbaar zijn voor consumenten en bedrijven die niet zo veel energie gebruiken, maar wel een elektriciteitsaansluiting met een (te) grote capaciteit hebben. Om kosten te beperken kan het interessant zijn om deze elektriciteitsaansluiting door Liander te laten verlichten. Aanvragen verlichting Verlichting van de aansluiting moet men zelf aanvragen. Vrijwel alle kleinverbruikers die een elektriciteitsaansluiting met mogelijk een te grote capaciteit hebben, hebben in november een brief van Liander (voorheen Continuon) ontvangen. In deze brief staat hoe men een aanvraag kan indienen om de aansluiting te verlichten. Zie ook de bijlage 'Brief invoering capaciteitstarief'. Meer informatie Raadpleeg voor meer informatie de bijlage 'Veelgestelde vragen capaciteitstarief'. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Liander: tel: 088 363 79 40 (ma t/m vrij van 08.30-17.00 uur)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over