Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Combicontracten telefonie, tv en internet steeds populairder

Maandag 19 november 2012 13:02Margot Boesveld

 

Nederlanders hebben de afgelopen jaren steeds vaker de keuze gemaakt om meerdere diensten bij één aanbieder onder te brengen, daar bijna negen op de tien (87%) Nederlanders een gecombineerd pakket afneemt. Naast de immense populariteit van Alles-in-1 pakketten (62%) worden ook de combinatiepakketten van televisie en internet (14%) en vaste telefonie en internet (10%) door Nederlandse huishoudens afgenomen. De voornaamste redenen om een Alles-in-1 pakket af te nemen zijn gemak en kostenvoordeel, zo blijkt uit het onderzoek van Phone House.

Gebruikers van een Alles-in-1 pakket kunnen veelal profiteren van geavanceerde mogelijkheden op het gebied van televisie, internet en telefonie. Waar vroeger een ouderwetse videorecorder werd gebruikt om favoriete programma’s op te nemen, kunnen veel consumenten ‘televisie opnemen’ met hun Alles-in-1 pakket via de (bijgeleverde) harddiskrecorder. Voor 35% van de gebruikers is dit een onmisbare functie geworden van het combinatiecontract. Daarnaast beleeft een kwart van de gebruikers veel plezier aan het pauzeren van de televisie (25%). Bijna een vijfde van de Nederlanders met een Alles-in-1 pakket heeft interesse voor televisie kijken op tablet of smartphone (22%) en muziekdiensten zoals Spotify (19%). Vooral jongeren zijn vaker dan de oudere generaties geïnteresseerd in de second screen functionaliteit (televisie kijken op smartphone of tablet: 31% vs. 14%) en ‘muziekdiensten’ (30% vs. 11%).

Nederlandse huishoudens met een Alles-in-1 pakket hebben gemiddeld 2 televisies, 1,3 laptops, 1,3 radio’s en 1,2 computers in huis. Wat in het onderzoek van Phone House opvalt, is dat de huishoudens vaak nog niet optimaal gebruik maken van het Alles-in-1 pakket. Zo hebben zij ‘slechts’ 1,3 televisies (verschil -0,7), 1,1 laptops (-0,2), 0,6 radio’s (-0,7) en 1,1 computers (-0,1) aangesloten op dit pakket. Ook smartphones worden vaak niet gekoppeld aan het Alles-in-1 pakket (bezit: 1,1 vs. aangesloten: 0,7). Geconcludeerd kan worden dat Nederlanders nog beter gebruik kunnen maken van hun Alles-in-1 pakket. Nick Willcox, Managing Director van Phone House Nederland herkent dit: “Consumenten gaan er vaak vanuit dat een Alles-in-1 pakket alleen gebruikt kan worden voor de televisie in de woonkamer, de belangrijkste computer en de vaste telefoon, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zo kunnen consumenten via een aantal Alles-in-1 pakketten, vaak televisie kijken op hun smartphone of tablet, waardoor ze bijvoorbeeld in staat zijn om op hetzelfde moment twee belangrijke voetbalwedstrijden te volgen. Bij de keuze, voor welk Alles-in-1 pakket bij je past, is het goed om in kaart te brengen welke apparaten je daar graag allemaal op wilt aansluiten. Daarom brengen wij in de winkels van Phone House het bezit en gebruik van apparaten in huis in kaart. Op deze manier kunnen we samen kijken welk pakket het beste bij de klant zijn situatie past en weet de klant dat hij alle functionaliteiten optimaal gebruikt.”

Een Alles-in-1 pakket bestaat nu meestal uit de diensten: internet, vaste telefonie en (digitale) televisie. Maar voor de ondervraagden in het onderzoek van Phone House hoeft het niet bij deze drie te blijven. Zo is mobiele telefonie volgens 38% van de Nederlanders een goede toevoeging aan het Alles-in-1 pakket. Ook staat één op de tien Nederlanders open voor toevoeging van ‘energie’ aan het Alles-in-1 pakket. Maar zelfs daar blijft het niet bij. Kleine groepen staan zelfs open voor opname van het abonnement bij de sportschool, de hypotheekkosten en verzekeringen in het Alles-in-1 pakket.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over