Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Concurrentiestrijd zorgverzekeraars zorgt voor lagere premies

Vrijdag 25 oktober 2013 10:47Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraars kunnen zich opmaken voor een heftige concurrentiestrijd om voor het einde van het jaar verzekerden te trekken. Marktleider Achmea gaf het startschot door te melden dat de premies van vier van zijn zeven grote merknamen met gemiddeld acht procent worden verlaagd. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

ZorgkostenDe prijzen van de diverse merken van Achmea dalen met bedragen tussen de 75 en 114 euro per jaar. Deze premiedaling van Achmea is veel groter dan minister Schippers van Volksgezondheid op Prinsjesdag schatte. Achmea zegt dat de grote daling onder andere mogelijk is vanwege het scherp inkopen van zorg en lagere medicijnkosten.

Vorige maand kondigde DSW een premieverlaging van ruim zeven procent aan waardoor verzekerden bij DSW jaarlijks negentig euro minder betalen.

Winsten gebruikt voor premieverlaging

De winsten van de verzekeraars waren in 2012 ruim verdubbeld tot 1,4 miljard euro. Minister Schippers riep de verzekeraars dan ook op dit geld te gebruiken om de premie te verlagen. Ook vanwege het feit dat steeds meer mensen overstappen neemt de concurrentiedruk toe om winsten te gebruiken voor premieverlaging.De zorgverzekeraars moeten hun premies voor 18 november bekendmaken.

Zorgpremie 2015

De zorgpremie gaat in 2015 met 50 euro omhoog. Dat komt door de overdracht van een deel van de langdurige zorg (de AWBZ) naar het basispakket van de zorgverzekeringswet. Dat schrijven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer in aanloop naar de behandeling van de begroting van het departement.

Bron: Het Financieele Dagblad / TROS Radar / ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over