Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Conflict over waterverzekering

Vrijdag 14 juni 2013 10:19Margot Boesveld

 

Volgens verzekeraars is een overstromingsverzekering geen overbodige luxe.

Consumenten en bedrijven met een brandverzekering krijgen daar toch niet verplicht een overstromingsverzekering bij. De verzekeraars wilden vanaf 2014 de verzekeringen koppelen, maar de toezichthouder steekt daar een stokje voor.

De verzekeraars vinden een verplichte overstromingsverzekering nodig om te voorkomen dat burgers en bedrijven hard worden getroffen door een watersnoodramp. Ze wijzen erop dat de huidige premie voor een overstromingsverzekering hoog is en de dekking beperkt. Door de overstromingsverzekering verplicht te stellen zou de premie dalen, was de gedachte.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt wijst de actie van de verzekeraars af omdat die de keuzevrijheid van consumenten beperkt. Ook zou de overstromingsverzekering niet voor iedereen van toepassing zijn. "Vijftig procent van de Nederlanders woont in gebieden die niet kunnen overstromen", aldus de toezichthouder.

'Geen overbodige luxe'

De verzekeraars zijn teleurgesteld. "Dat een dekking geen overbodige luxe is, maken de recente overstromingen in Duitsland, Tsjechië en enkele Oost-Europese landen duidelijk. Hoe veilig dijken en waterkeringen in Nederland ook zijn, risico's op overstromingen zijn er ook hier", zegt het Verbond van Verzekeraars.

De verzekeraars hopen dat de politiek actie onderneemt. De Tweede Kamer vergadert morgen over waterveiligheid.

bron: nos.nl/artikel/517168-conflict-over-waterverzekering.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over