Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Consument begrijpt weinig van energieprijzen'

Vrijdag 28 juni 2013 15:48Margot Boesveld

 

Bijna negentig procent van de consumenten begrijpt niet hoe de energieprijzen in elkaar zitten.

Energiebedrijven moeten daarom duidelijker maken hoe aanbod, contract en informatie op de nota zich met elkaar verhouden. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vrijdag na een consumentenonderzoek.

Volgens de ACM leidt de onduidelijkheid ertoe dat consumenten geen goede keuze kunnen maken voor een energieleverancier. De ondoorzichtige prijzen staan meer concurrentie en lagere prijzen in de energiesector in de weg. Als de bedrijven hun prijsbeleid niet overzichtelijker maken, blijft de ACM scherp toezien op de energieprijzen.

De autoriteit wil dat de energiebedrijven dezelfde termen gaan gebruiken en deze ook duidelijk uitleggen. De energieprijzen moeten bovendien altijd inclusief btw en belastingen aangeboden worden. De leveranciers hebben tot begin juli de tijd om met verbeteringen te komen.    

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over