“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument bewuster van voordeel overstappen energieleverancier

Donderdag 16 november 2017 16:09Margot Boesveld

Bijna de helft van de consumenten neemt zijn energie-jaarrekening door en controleert deze. Dat blijkt uit de Energiemonitor 2017 die de ACM afgelopen week publiceerde. 

Steeds bewuster van besparingen door overstappen

De consument is zich steeds bewuster van de besparing die overstappen van energieleverancier met zich mee kan brengen. De ACM ziet aan de ontwikkelingen op de energieleveringsmarkt ook dat de consument met overstappen nog veel geld kan besparen. Een consument die bijvoorbeeld op 1 september 2017 een contract afsloot met een variabele prijs en een onbepaalde looptijd, het zogenaamde slaperstarief, had tot wel 452 euro kunnen besparen door over te stappen naar het goedkoopste 1 jaar vaste prijs contract. Niet alleen slapers kunnen veel besparen met een overstap: ook het overstappen binnen productgroepen (bijvoorbeeld binnen 1 jaar vaste prijs producten) kan leiden tot een flinke besparing.

Dalend aantal consumenten is nog nooit overgestapt

Het aantal consumenten dat nog nooit is overgestapt, blijft dalen. Slechts 29% van de consumenten is nog nooit overgestapt. Vorig jaar lag dit percentage nog op 31%. Ongeveer 1,2 miljoen huishoudens zijn het afgelopen jaar overgestapt. Dit is evenveel als vorig jaar. Consumenten die ooit zijn overgestapt, doen dit de jaren daarna vaker. Om zich te oriënteren op de energiemarkt maken consumenten steeds vaker gebruik van prijsvergelijkingssites.

Vereniging de Vastelastenbond is enthousiast bij het zien van deze cijfers. Het is goed dat consumenten bewuster worden in de keuzes voor mogelijke besparingen. 
Toch plaatst Vereniging de Vastelastenbond nog een kanttekening. Als de vergelijkingssites en energieleveranciers, naast een leesbare energierekening, ook nog de juiste verbruiken voor een correcte vergelijking zouden doorvoeren, kunnen consumenten écht een goede en bewuste keuze maken.

Dat is een wensbaar resultaat na de jarenlange strijd tegen de onduidelijkheid in de energiemarkt. 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Meeste premies voor de zorgverzekering 2018 omhoog

Dinsdag 14 november 2017 13:52

Verzekeraars moesten uiterlijk op 12 november de premie voor zorgverzekering van 2018 bekend maken. Vrijwel alle verzekeraars hebben de premie in de laatste twee dagen bekend gemaakt. De premie stijgt...

Lees meer

WOZ-waarde stijgt fors

Donderdag 09 november 2017 11:04

Voor het tweede jaar op rij stijgt de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Nederland. Dit is een stijging van 3,3 procent. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van verschillende belastingen, zoals eigenwo...

Lees meer

Waar op letten bij keuze energiecontract | Top 5 meest gemaakte fouten

Woensdag 08 november 2017 15:18

Helaas zien we anno 2017 nog steeds dat consumenten niet goed weten waar ze op moeten letten bij het kiezen van een energieleverancier. Er zijn ca. 30 energieleveranciers, 10 collectieve veilinge...

Lees meer

Nonchalante netbeheerders over onveilige gasmeter Landis+Gyr G4/G6

Maandag 06 november 2017 16:34

Tienduizenden gasmeters van het merk Landis+Gyr G4/G6 zijn volgens deskundigen niet veilig. Dat blijkt uit onderzoek van Holland Innovative. Netbeheerders nemen een nonchalante houding aan en maken ge...

Lees meer