Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument goedkoper uit met energie

Donderdag 05 juli 2007 17:50Margot Boesveld

 

Nederlandse consumenten zijn in de tweede helft van dit jaar minder geld kwijt aan energie dan in de eerste helft. Dat blijkt uit een overzicht van de stroom- en aardgasprijzen die zondag zijn ingegaan. Alle energiebedrijven zijn overgegaan tot een verlaging van de prijzen met ongeveer 75 euro.De prijsverlaging hangt direct samen met de Europese liberalisering van de energiemarkt. Daardoor mogen alle burgers van de Europese Unie zelf kiezen bij welk bedrijf ze gas en stroom afnemen. Energiebedrijven kunnen hun prijzen elk half jaar aanpassen. De bedoeling is dat de concurrentie hierdoor toeneemt, waardoor de prijzen laag blijven en de keuzevrijheid van de consument groter wordt.Dat de prijzen nu zijn verlaagd, hangt volgens consumentencollectief UnitedConsumers.com samen met de daling van de olieprijs. De aardgas- en stroomprijzen zijn in Nederland gekoppeld aan de olieprijs. "Opmerkelijk is wel dat de onderlinge prijsverschillen tussen de energiebedrijven flink uiteenlopen", aldus Paul van Selms van de belangenbehartiger.Volgens Van Selms is het prijsverschil voor aardgas tussen de vier grootste energieleveranciers (Nuon, Essent, Eneco en Delta) nu drie keer zo groot als in de eerste helft van dit jaar. Consumenten die besluiten om over te stappen naar een andere leverancier, kunnen daardoor nog extra geld uitsparen. Het gaat daarbij voor aardgas om nog eens 50 euro, aldus Van Selms.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over