Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument kiest hypotheek te snel

Woensdag 04 oktober 2006 14:16Margot Boesveld

 

Consumenten kiezen te snel voor een bepaalde hypotheek. Als ze de tijd nemen om hypotheken te vergelijken, profiteren ze van de prijzenslag die momenteel op deze markt heerst. Dat concludeert INFinance, een blad voor financiële dienstverleners, naar aanleiding van een onderzoek onder ruim 1600 tussenpersonen en consumenten dat dinsdag werd gepubliceerd.Uit de studie blijkt dat een op de vijf consumenten binnen een dag een juiste hypotheek heeft gevonden. Bijna een op de vier doet er gemiddeld een week over, terwijl een kwart er een maand de tijd voor neemt. Van de ondervraagden had een kwart genoeg aan een advies, 40 procent zocht een tweede aanbeveling en 27 procent een derde. Uit het onderzoek komt naar voren dat dit tegen de verwachting is van de branche zelf.Volgens INFinance is de hevige prijzenslag het gevolg van buitenlandse toetreders op de markt. ,,Veel consumenten laten de voordelen van een lage rente liggen, doordat ze te weinig winkelen. De sterke concurrentie drukt de prijs'', aldus de onderzoekers.Banken worden in bijna vier op de tien gevallen benaderd voor informatie, terwijl tussenpersonen 19 procent marktaandeel hebben en 17 procent is toebedeeld aan hypotheekwinkels. Daarmee wint de bank weer wat terrein terug ten opzichte van deze concurrenten, stelt het onderzoek. Internet neemt nog een bescheiden positie in als het gaat om het inwinnen van informatie. Slechts 6 procent van de consumenten vindt het wereldwijde web daarvoor afdoende.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over