“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument vraagt om bedrijven met een maatschappelijke verantwoordelijkheid

Maandag 17 oktober 2005 16:58Margot Boesveld

 

De komst van het Internet heeft deuren geopend die voorheen gesloten bleven. Consumenten krijgen steeds meer de mogelijkheid om te kijken wat bedrijven doen. Waarbij bedrijven voorheen nog een mooi plaatje konden schetsen, zo worden bedrijven nu steeds meer gedwongen om op een verantwoordelijke manier met mens en milieu om te gaan.

Een voorbeeld hiervan is Chiquita, de Amerikaanse bananenproducent, die voorheen bekend stond als uitbuiter van boeren en milieuvervuiler. Het bedrijf wil afrekenen met dit imago en komt nu met bananen die op milieuvriendelijk en sociaal verantwoorde wijze zijn geteeld.

De bananengigant biedt zijn boeren tegenwoordig medische zorg en gratis onderwijs aan. Ook mogen ze zich organiseren in vakbonden. Verder heeft Chiquita zich voorgenomen water, grond en dieren te beschermen. Hier wordt op toegezien door de Rainforest Alliance, een milieuorganisatie uit New York.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt ook in op de beleving en emotie van de consument. Omdat de boeren en het milieu beter worden behandeld, voelen mensen zich beter als ze een dergelijk product kopen. Laten we hopen dat meer bedrijven dit verstaan en meer consumenten dit eisen.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over