Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument worstelt met te veel keuzemogelijkheden

Vrijdag 30 december 2005 16:49Margot Boesveld

 

Een van de bestaansreden van de Vastelastenbond is om namens de consument een keuze te maken. Vaste lasten zijn praktisch voor iedereen hetzelfde. Stroom is stroom, gas is gas en een belminuut is een belminuut. Het moet dus gewoon goedkoop en goed zijn. Dat laatste is vooral belangrijk. Er zijn vergelijkingsites die een keuze maken moeten vereenvoudigen, maar op het gros wordt alleen vergeleken op prijs. Dit terwijl de service en voorwaarden zeker net zo belangrijk zijn.

Consumenten vinden al die keuzes maar niets. Of het nu om een zorgverzekering, gsm-abonnement, internetaansluiting of snacks en frisdranken gaat: veel consumenten vinden dat ze te veel keus hebben. Bij die producten vindt minstens de helft het aantal keuzemogelijkheden te groot.

Dat blijkt uit onderzoek van het bureau MarketResponse onder vijfhonderd Nederlanders van achttien jaar en ouder. Vooral bij abonnementen voor mobiele telefoons zien de consumenten door de bomen het bos niet meer: 70 procent vindt het aantal mogelijkheden te groot.Ook de keuze van een zorgverzekering zorgt voor hoofdbrekens: 44 procent zegt daar moeite mee te hebben. Bij het kiezen van een internetaansluiting zou 42 procent wel hulp willen hebben.In het algemeen stelt 60 procent het wel op prijs om veel keuze te hebben, maar ziet een bijna even groot percentage vaak door de bomen het bos niet.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over