Consument worstelt met te veel keuzemogelijkheden
Vrijdag 30 december 2005 16:49:14

Een van de bestaansreden van de Vastelastenbond is om namens de consument een keuze te maken. Vaste lasten zijn praktisch voor iedereen hetzelfde. Stroom is stroom, gas is gas en een belminuut is een belminuut. Het moet dus gewoon goedkoop en goed zijn. Dat laatste is vooral belangrijk. Er zijn vergelijkingsites die een keuze maken moeten vereenvoudigen, maar op het gros wordt alleen vergeleken op prijs. Dit terwijl de service en voorwaarden zeker net zo belangrijk zijn.

Consumenten vinden al die keuzes maar niets. Of het nu om een zorgverzekering, gsm-abonnement, internetaansluiting of snacks en frisdranken gaat: veel consumenten vinden dat ze te veel keus hebben. Bij die producten vindt minstens de helft het aantal keuzemogelijkheden te groot.

Dat blijkt uit onderzoek van het bureau MarketResponse onder vijfhonderd Nederlanders van achttien jaar en ouder. Vooral bij abonnementen voor mobiele telefoons zien de consumenten door de bomen het bos niet meer: 70 procent vindt het aantal mogelijkheden te groot.Ook de keuze van een zorgverzekering zorgt voor hoofdbrekens: 44 procent zegt daar moeite mee te hebben. Bij het kiezen van een internetaansluiting zou 42 procent wel hulp willen hebben.In het algemeen stelt 60 procent het wel op prijs om veel keuze te hebben, maar ziet een bijna even groot percentage vaak door de bomen het bos niet.

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Gelukkig 2006
Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2006. Team Vastelastenbond
De Vastelastenbond kiest voor de zorgverzekering van FBTO
Na onderzoek en onderhandelingen heeft de Vastelastenbond gekozen voor FBTO. FBTO heeft de meest voordelige restitutiepolis van Nederland. Leden van de Vastelastenbond krijgen op deze polis nog ...
Oxxio verhoogt tarieven vaste contracten soms tot 10 cent per kWh
De welbekende reclamekreet van Oxxio luidt: dezelfde energie maar dan goedkoper. Dat gaat inderdaad op voor contracten met een flexibele prijs, maar niet voor die met een twee- of driejarige looptijd....

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam