Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consumenten kunnen sparen voor tandarts

Donderdag 26 september 2013 10:15Margot Boesveld

 

Consumenten kunnen gaan sparen voor de tandarts. Via het door de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) opgezette bedrijf ixorg kan een budget opgebouwd worden.

Patiënten bouwen via ixorg een persoonlijk tandartsbudget op door maandelijks een bedrag opzij te zetten, zo weet de Telegraaf. Met het budget worden alleen werkelijk gemaakte kosten betaald.
Het gespaarde geld blijft van de patiënt. Als het niet gebruikt wordt, krijgt deze het weer terug. Dat is een belangrijk verschil met de gangbare aanvullende verzekering bij zorgverzekeraars. Daar blijft de overgemaakte premie van de verzekeraar, ongeacht of de patiënt kosten heeft gemaakt.
Een ander verschil met de traditionele verzekering is dat het budget uitwisselbaar is onder de gezinsleden.
Patiënten betalen wel een premie van ongeveer 4,85 euro per maand voor de aan het budget gekoppelde calamiteitenverzekering voor gebitsschade bij ongevallen.
Keuze
De Consumentenbond laat tegenover de krant weten blij te zijn met het initiatief omdat consumenten hiermee meer te kiezen hebben. De bond tekent echter wel aan dat mensen ook gewoon geld voor de tandarts kunnen sparen bij een bank, waar ze er rente over ontvangen.
Het nieuwe spaarsysteem van de NMT moet nog wel een vergunning krijgen van de Autoriteit Financiële Markten.

 

Door: ANP Bron: nugeld.nl
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over