“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consumentenbond in actie tegen hypotheekrente

Vrijdag 11 februari 2011 00:00Margot Boesveld

 

De Consumentenbond wil samen met consumenten een vuist maken tegen de hoge hypotheektarieven. De vereniging begint op haar website een handtekeningenactie om bij de banken en de politiek te eisen dat de tarieven omlaag gaan. Dat heeft de Consumentenbond donderdag bekendgemaakt.

"Consumenten gaan gebukt onder een hypotheekrente die al meer dan twee jaar gemiddeld 1 procent te hoog is. Dit kost consumenten duizenden euro's per jaar", aldus de bond.

Wie de petitie ondertekent, kan aangeven bij welke bank de hypotheek is afgesloten. "Vinden we bij de banken geen gehoor, dan is het aan de politiek om in te grijpen", zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. Volgens de bond betalen huizenbezitters met een hypotheek van 200.000 euro, circa 2000 euro bruto te veel per jaar. De vereniging vindt het onrechtmatig dat consumenten geen voordeel hebben, nu banken zelf goedkoper kunnen lenen. "Onder andere door het gebrek aan concurrentie stellen de banken voor consumenten onredelijke hypotheektarieven vast", aldus Combée.

Consumentenorganisaties uiten al langere tijd kritiek op de dure hypotheektarieven in Nederland. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is vorig jaar een onderzoek gestart naar de hypotheekmarkt.

Bron: ANP

U kunt de petitie hier tekenen. Het is niet nodig om eerst in te loggen.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Regelgeving beschermt niet tegen valse reclames

Maandag 21 februari 2011 00:00

De Nederlandse Energie Maatschappij is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt vanwege misleidende reclame. De Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) voert al lange tijd een agres...

Lees meer

Woonlasten in 2011 vier tientjes omhoog

Dinsdag 22 februari 2011 00:00

GRONINGEN - Woningbezitters zijn aan bijkomende woonlasten op jaarbasis gemiddeld 39 euro meer kwijt dan een jaar geleden. Dat komt vooral doordat de energieprijs is gestegen en in mindere mate de ...

Lees meer

Olieprijs zal in 2011 gemiddeld 104 dollar per vat zijn

Donderdag 24 februari 2011 00:00

De prijs van ruwe olie zal in 2011 gemiddeld 104 dollar per vat bedragen volgens een rekenmethode van Berger Strategy Consultants. Persbericht Roland Berger De prijs van ruwe olie zal in 2011 gemidd...

Lees meer

Uw energierekening gaat fors omhoog

Donderdag 17 maart 2011 00:00

De grondstofprijzen voor energie rijzen momenteel de pan uit. Niet alleen betaalt u als consument een historisch hoge prijs voor benzine aan de pomp. Ook uw rekening van gas en elektriciteit over 201...

Lees meer