Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consumentenbond in actie tegen hypotheekrente

Vrijdag 11 februari 2011 00:00Margot Boesveld

 

De Consumentenbond wil samen met consumenten een vuist maken tegen de hoge hypotheektarieven. De vereniging begint op haar website een handtekeningenactie om bij de banken en de politiek te eisen dat de tarieven omlaag gaan. Dat heeft de Consumentenbond donderdag bekendgemaakt.

"Consumenten gaan gebukt onder een hypotheekrente die al meer dan twee jaar gemiddeld 1 procent te hoog is. Dit kost consumenten duizenden euro's per jaar", aldus de bond.

Wie de petitie ondertekent, kan aangeven bij welke bank de hypotheek is afgesloten. "Vinden we bij de banken geen gehoor, dan is het aan de politiek om in te grijpen", zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. Volgens de bond betalen huizenbezitters met een hypotheek van 200.000 euro, circa 2000 euro bruto te veel per jaar. De vereniging vindt het onrechtmatig dat consumenten geen voordeel hebben, nu banken zelf goedkoper kunnen lenen. "Onder andere door het gebrek aan concurrentie stellen de banken voor consumenten onredelijke hypotheektarieven vast", aldus Combée.

Consumentenorganisaties uiten al langere tijd kritiek op de dure hypotheektarieven in Nederland. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is vorig jaar een onderzoek gestart naar de hypotheekmarkt.

Bron: ANP

U kunt de petitie hier tekenen. Het is niet nodig om eerst in te loggen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over