Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

CPB: zorgpremie volgend jaar 10 procent hoger, minister Hoogervorst is daar niet bang voor

Woensdag 01 maart 2006 11:33Margot Boesveld

 

Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de premies voor de zorgverzekering volgend jaar met meer dan 10 procent stijgen. Het CPB heeft dat aan het kabinet gemeld, zo bevestigen ingewijden donderdag berichtgeving van RTL Nieuws.

Dit jaar, het eerste jaar van de nieuwe zorgverzekering, bedraagt de premie gemiddeld ongeveer 1038 euro. In 2007 kan die premie volgens het CPB oplopen tot 1160 euro.Een stijging van de premies werd al verwacht. Door de stevige concurrentie hebben zorgverzekeraars dit jaar de premie zo aantrekkelijk mogelijk proberen te houden om zoveel mogelijk klanten te trekken.Via de zorgtoeslag worden lage inkomens gecompenseerd voor hogere zorgpremies. Midden- en hoge inkomens niet. Een hogere zorgtoeslag betekent een financiële tegenvaller voor het kabinet.Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) is niet bang dat de zorgpremies in 2007 de pan uit zullen rijzen. Zorgverzekeraars zullen dit jaar scherp onderhandelen bij het inkopen van zorg en ze bezuinigen op hun eigen administratiekosten. Dat zei de minister in reactie op vragen van de PvdA over de voorspelling van het Centraal Planbureau (CPB) dat de premies in 2007 met 10 procent zullen stijgen.Zijn opmerking is opmerkelijk, omdat hij zelf ook zei dat de verzekeraars ,,overgangsproblemen'' hebben bij het verwerken van overstappende verzekerden. Tijdens het debat vertelde de minister dat 25 procent van de verzekerden overstapt. Een cijfer dat de minister volgens zijn woordvoerder niet baseert op harde cijfers, maar op berichten in de media.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

S.Michael

Ik betaal 374 Euro aan premie, omdat ik op de NA woon. De minister heeft beloofd om werk te gaan maken van een verdrag met de NA. Ik heb tot nu toe niets vernomen. De NA heeft al een sociale ziektekostenverzekering voor werknemers. Verder kan ik geen gebruik maken van fiscale aftrekposten.
Met vriendelijke groet.
S.Michael

Maandag 17 april 2006 18:20

Plaats een reactie

Lees meer over