“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

De Energiebespaarders en Vastelastenbond steken energie in woningverduurzaming

Dinsdag 08 maart 2022 08:28Frank van de Ven
Woningverduurzaming levert lagere maandlasten op. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan een Duurzaamheidscheck uitvoeren.

Woningverduurzaming levert lagere maandlasten op. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan een Duurzaamheidscheck uitvoeren.

‌De Energiebespaarders en de Vastelastenbond bundelen sinds dit jaar hun krachten. Gebruikers van de VasteLastenBundel profiteren exclusief van de Duurzaamheidscheck. Bij deze service van de Energiebespaarders bezoekt een adviseur jouw woning en worden alle energiebesparende mogelijkheden in kaart gebracht. Na afloop ontvangt de huiseigenaar een vrijblijvende offerte. Director Marketing Jack Reukema van De Energiebespaarders vertelt meer over de Duurzaamheidscheck en het samenwerkingsverband. 

Sinds dit jaar biedt de Vastelastenbond de VasteLastenBundel aan. In deze nieuwe dienst bundelen we onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen én onze autoverzekering. Dit betekent dat wanneer je de bundel aanschaft je volledig ontzorgd wordt op bijna al je vaste lasten. Naast het monitoren van je lopende verzekeringen en energiecontract profiteer je ook van een aanvullende dienst: de Duurzaamheidscheck.

De Duurzaamheidscheck houdt in dat een klantadviseur op afspraak naar jouw woning komt. Tijdens een inspectieronde wordt er in kaart gebracht waar verduurzamingskansen liggen. Lees onze brochure om meer te weten te komen over de Duurzaamheidscheck én de VasteLastenBundel. Normaal gesproken kost het uitvoeren van de Duurzaamheidscheck € 99,-, maar voor gebruikers van de VasteLastenBundel is deze inspectie gratis. 

Wanneer werd De Energiebespaarders opgericht?

“De Energiebespaarders is opgericht in 2015. Ons doel is om woningverduurzaming te versnellen door het gemakkelijker en efficiënter te maken voor alle betrokken partijen. We werken nauw samen met enerzijds installateurs en anderzijds partners in andere markten (zoals de hypotheekmarkt, de makelaarsmarkt). Onze diensten en software-oplossingen bieden we deze partijen aan zodat iedereen gemakkelijker kan werken.” 

Wat is het voordeel van die software-oplossingen?

“Overbodige of dubbele handelingen worden samengevoegd en we zetten software-tools op een slimme manier in. Dankzij deze werkwijze verlopen de processen soepel. Woningeigenaren kunnen we op die manier van goed advies voorzien. Daarnaast coördineren we de installaties, zodat zij ontzorgd zijn en gemakkelijker de juiste keuzes kunnen maken op het gebied van het verduurzamen van hun woning.” 

In welke delen van het land werken jullie?

“We hebben een landelijke dekking, met uitzondering van de Waddeneilanden.”

Wat is jullie expertise?

“We ontzorgen een klant met advies op maat, coördineren de installatie(s) en leveren goede nazorg. In eerste instantie zijn we dus een zo objectief mogelijke adviseur die een accuraat verduurzamingsadvies opmaakt. In dat advies zijn ook de te nemen verduurzamingsstappen en vrijblijvende offertes inbegrepen. In tweede instantie zijn we de hoofdaannemer die de regie houdt over de verschillende installaties. Dat betekent dat de klant met maar één partij te maken heeft voor afspraken, facturatie en garanties. Ook zorgen we voor subsidieaanvragen, teruggave van BTW en regelen we als de klant dat wil de opname en registratie van het nieuwe energielabel.”

Wat is jullie onderscheidend vermogen?

“We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van woningen, waarvoor we ook beloond worden met een erg mooi klanttevredenheidscijfer. Door slim samen te werken met installateurs zorgen we ervoor dat onze prijzen marktconform blijven, zodat een klant volledig ontzorgd is maar niet de hoofdprijs betaalt. Dat noemen we duurzaam wonen zonder gedoe.”

Wat halen klanten uit de Duurzaamheidscheck?

“Ze ontvangen praktisch en pragmatisch advies. We willen het gemakkelijker en overzichtelijker maken om de juiste keuzes te kunnen maken als het gaat om woningverduurzaming. Tijdens een woningopname bij de klant thuis wordt de woning grondig geïnspecteerd en worden de wensen en mogelijkheden doorgesproken. Aan de hand van dit bezoek werkt de energieadviseur zijn advies uit wat in de persoonlijke klantaccount op onze site komt te staan, evenals vrijblijvende offertes,  kostenberekeningen en berekeningen van besparingen, terugverdientijden en CO2-uitstootvermindering. Op deze manier heeft een klant alle inzichten die nodig zijn om te bepalen of, en zo ja welke maatregelen voor hem of haar interessant zijn.”

Hoe lang duurt het bezoek van een adviseur ?

“Het bezoek van een energieadviseur duurt circa anderhalf uur. Het begint met een 'keukentafelgesprek' om de wensen en eventuele bijzonderheden van een klant goed in kaart te krijgen. Het grootste deel van de woningopname bestaat uit het inspecteren van de woning. In dit deel gaat de adviseur de kruipruimte in, bekijkt hij de binnenkant van de spouwmuur en gaat indien mogelijk het dak op. Alle gegevens worden verzameld in onze opname-tool, die we gebruiken voor het opstellen van een eindadvies en de bijbehorende offertes.”

Moet je ergens rekening mee houden wanneer je een bezoek inplant?

“Voor klanten is het van belang om een recente energierekening bij de hand te hebben waarop het jaarverbruik van gas en elektriciteit staat. Dit is namelijk de basis van alle besparingsberekeningen en dat willen we zo accuraat mogelijk doen. Daarnaast is het altijd handig om bouwtekeningen klaar te leggen mochten deze er zijn, zodat de energieadviseur een beter beeld heeft van bepaalde onderdelen van het huis.” 

Hoe zoeken jullie de experts uit?

“De installatie-experts in ons netwerk selecteren wij op basis van een aantal eigenschappen. Ten eerste werken we niet met slechts één fabrikant of merk, maar onderzoeken we alle merken en producten in de markt. Vervolgens selecteren we de producten die objectief gezien het beste zijn voor bepaalde situaties. Vervolgens zoeken we daar de juiste installateurs bij. We letten daarbij op de gebruikte  certificering, het opleidingsniveau van het personeel, de soorten producten waar de installateur mee samenwerkt en het prijsniveau. Daarbij kijken we natuurlijk ook naar klanttevredenheidsscores. Dit blijven we ook na de start van de samenwerking continu meten zodat we kwaliteit kunnen blijven garanderen.”

Hoe zijn jullie bij de Vastelastenbond terechtgekomen?

“Het team van De Energiebespaarders is altijd op zoek naar partners die verduurzaming een belangrijk onderwerp vinden en die consumenten willen ontzorgen. De energiemarkt is daarbij een interessante sector voor ons, maar niet elke partij staat open voor een nauwe samenwerking met een andere partij. De Vastelastenbond gelukkig wel!  Nadat het eerste contact gelegd was, heeft de Vastelastenbond duidelijk laten merken dat zij hier wel aan willen bouwen, dus de vervolgstappen waren snel gezet.”

Waarom hebben jullie voor een samenwerking met de Vastelastenbond gekozen?

“Voor de Vastelastenbond is het een belangrijke missie om mensen te helpen met het zo laag mogelijk houden van hun kosten. Daarbij ziet de Vastelastenbond ook in dat woningverduurzaming een belangrijke stap voor huizenbezitters is om de energiekosten te drukken. Deze visie, in combinatie met dezelfde focus op ontzorging en dezelfde kijk op partnerships, is voor ons de belangrijkste reden geweest om samen te werken.”
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Nu de energietarieven (nog steeds) torenhoog zijn, is het de moeite waard om aan energiebesparende maatregelen na te denken.

Kies juist nu voor energiebesparende maatregelen: Energietarief steeg binnen jaar 86 procent

Vrijdag 18 februari 2022 15:34

‌De energietarieven zijn 86 procent duurder geworden en dat houdt in dat een huishouden gemiddeld 1.300 euro meer betaalt voor de energierekening. Bijna de helft van de Nederlanders heeft een var...

Lees meer
De prijzen van olie en gas zijn nog nooit zo hoog geweest. Hoe dat komt, lees je in dit artikel.

Olie- en benzineprijs explosief gestegen

Donderdag 17 februari 2022 11:26

‌De prijzen voor een vat olie zijn in de afgelopen zeven jaar nog nooit zo hoog geweest. Voor een vat Noordzeeolie moesten handelaren afgelopen maandag 96,78 dollar (85,39 euro) aftikken. Ook be...

Lees meer
De olie- en gasprijzen schieten de hoogte in. Energietarieven zijn voor consumenten lastig vindbaar op de website van energiebedrijven.

Amerika helpt Europa als Russen gaskraan dichtdraaien

Woensdag 09 februari 2022 08:34

‌De Verenigde Staten bieden hun hulp aan wanneer de Europese gastekorten oplopen en Rusland onvoldoende gas levert. Er zijn door de Europese Unie inmiddels afspraken gemaakt met Amerika om de b...

Lees meer
Moeilijk vindbare energietarieven zijn consumenten én de Vastelastenbond een doorn in het oog.

Energieleveranciers niet duidelijk over tarieven

Donderdag 10 februari 2022 07:57

‌Energiebedrijven rekenen torenhoge tarieven voor hun diensten, maar zijn niet transparant over hun prijzen. Uit onderzoek blijkt één op de drie energieleveranciers hun tarieven verstopt. Inf...

Lees meer