De invloed van de olieprijs op de gasprijs
Maandag 02 februari 2015 14:04:47

Aan de pomp heeft u het waarschijnlijk al gemerkt. De olieprijzen zijn gedaald, waardoor een tank benzine of diesel momenteel een stuk voordeliger is. Maar wat voor effect heeft dit nou op uw energierekening? 

Wat heeft de ruwe olieprijs  met de gasprijs te maken?

De hele wereld handel van energie is aangekoppeld.  In Nederland zijn er veel langetermijncontracten voor aardgas gekoppeld aan olieprijzen. De prijs voor gas is voor een deel gekoppeld aan de olieprijs. Dit betekent dat als de olieprijs stijgt, de gasprijs ook stijgt. Dit betekent ook dat als de olieprijs daalt, de gasprijs daalt. Daarnaast zijn ook economische omstandigheden die de vraag naar en het aanbod van elektriciteit beïnvloeden van belang bij de prijs van gas.  

Als de olieprijs daalt, zie ik dat dan direct terug op mijn energierekening?

De olieprijs en gasprijs zijn aan elkaar gekoppeld. Een daling van de olieprijs zorgt dus ook voor een lagere gasrekening. En omdat stroom met name in gasgestookte centrales wordt opgewekt, dalen ook uw stroomtarieven. Bij een overeenkomst met variabele tarieven merkt u dat echter pas over een half jaar. Dan rekenen de energieleveranciers prijsdaling pas door. Dit gebeurt in juli en en januari.

Wilt u direct profiteren van lagere tarieven? Kies dan voor de Switch Service. Er wordt dan namelijk elk jaar, op basis van uw verbruik, het voordeligste contract geselecteerd. Dit zorgt voor een besparing van 200 tot 400 euro per jaar.

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?