“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De maatregelen uit het woonakkoord overzichtelijk op een rij

Woensdag 18 december 2013 13:15Margot Boesveld

 

Het woonakkoord, waarmee een nipte meerderheid in de Eerste Kamer in de nacht van dinsdag op woensdag instemde, werd al in februari gesloten. 
Het kabinet, de regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP hebben daarin afspraken gemaakt over huren, een heffing voor corporaties en hypotheekregels. De belangrijkste maatregelen op een rij:
- De huren stijgen geen 9 procent, maar maximaal 6,5 procent.
- Huurders die er in inkomsten op achteruit gaan, krijgen onder bepaalde omstandigheden huurverlaging.
- Corporaties moeten meebetalen om de tekorten van de overheid op te lossen. Deze zogenoemde verhuurdersheffing wordt wel lager dan aanvankelijk de bedoeling was: uiteindelijk 1,7 miljard euro per jaar (in plaats van 2,1 miljard). Een deel van het bedrag, 70 miljoen euro, gaat naar een investeringsfonds voor de woningmarkt. Na 2 jaar wordt bekeken welke effecten de heffing heeft. Als die te schadelijk zijn, wordt de heffing verlaagd.
- De aflossingstermijn voor nieuwe hypotheken gaat van 30 naar 35 jaar.
- Huizenkopers krijgen de mogelijkheid maar de helft van hun hypotheek af te lossen. Daardoor moet het voor starters op de woningmarkt makkelijker worden een huis te kopen. Dat leidt er wel toe dat er minder hypotheekrente kan worden afgetrokken.
- De btw op renovaties en verbouwingen gaat een jaar lang van 21 naar 6 procent.
Bron: nugeld.nl/wonen/3657085/maatregelen-woonakkoord-rij.html
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Nederlanders geven minder uit met kerst

Maandag 16 december 2013 10:22

Minder Nederlanders vieren dit jaar kerst. Ook komen de gemiddelde bestedingen rond Kerstmis iets lager uit vergeleken met vorig jaar. Dit blijkt uit een representatief onderzoek door Q&A ...

Lees meer

Consumenten schrappen aanvullende verzekering

Donderdag 12 december 2013 12:41

Niet eerder overwogen zoveel consumenten alleen een basisverzekering af te sluiten als dit jaar. Dat blijkt uit een rondgang van het AD langs een aantal vergelijkingssites en verzekeraars. Groe...

Lees meer

Tarieven regionale netbeheerders fors omlaag

Dinsdag 03 december 2013 10:05

De maximumtarieven die regionale netbeheerders van het elektriciteitsnet mogen vragen, gaan volgend jaar met gemiddeld 7 procent omlaag.  En regionale gasnetbeheerders mogen over de gehele...

Lees meer

Meer mensen kiezen 'gestripte' zorgpolis

Woensdag 20 november 2013 12:27

Zeker een derde van alle Nederlanders die van zorgverzekering wisselt, kiest dit jaar voor de goedkoopste polis waarbij de keuze voor een zorgaanbieder beperkt is. Dat blijkt uit een analyse van de...

Lees meer