“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De NMA beboet energiebedrijven

Vrijdag 23 september 2005 09:00Margot Boesveld

 

Nederland heeft een beperkte importcapaciteit voor elektriciteit. Omdat de elektriciteit in het buitenland goedkoper is wil de NMA dat deze capaciteit optimaal wordt benut. Wanneer een partij elektriciteit wil importeren naar Nederland, dan vindt dit verplicht plaats via de Amsterdam Power Exchange (APX), de Nederlandse elektriciteitsbeurs. De NMa heeft geconstateerd dat de acht energiebedrijven zich vorige zomer niet hebben gehouden aan de verplichting om een hoeveelheid elektriciteit in te bieden die minstens net zo groot is als de transportcapaciteit die zij eerder via de dagveiling hebben verkregen. Er blijft dan niet benutte importcapaciteit over, die ook niet meer door andere partijen kan worden gebruikt. Hierdoor wordt de marktwerking op de elektriciteitsmarkt belemmerd. Hoe meer buitenlandse elektriciteit partijen kunnen importeren, hoe lager de prijzen in Nederland worden.

Het gaat om de volgende bedrijven: Eneco Energie (EUR 10.000), N.V. Nuon (EUR 25.000), N.V. ONS Energie (EUR 10.000), ONS CAI B.V. (EUR 10.000), EDF Trading Limited (EUR 90.000), Endesa S.A. (EUR 60.000), Vattenfall Trading GmbH (EUR 10.500), Aare Tessin AG für Elektriciteit (EUR 10.000).

Deze bedrijven waren zich waarschijnlijk bewust van hun handelen. Het is natuurlijk een goede manier zijn om de prijzen hoog te houden. Ze kunnen hun eigen energie voor een hogere prijs verkopen, omdat ze zelf alle import capaciteit in handen hebben. Is er iemand die weet of dit klopt?

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over