De valkuilen van energieveilingen

Publicatie datum: Donderdag 25 april 2013 12:11:07

De valkuilen van energie veilingen

De feiten van een veiling
Een veiling ziet er op het eerste gezicht eenvoudig uit. Vaak realiseert de consument zich niet dat deze veilingen ook een keerzijde hebben.

Eénmalige korting
Een energiecollectief met een eenmalige veiling, zoals de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis realiseert éénmalig goedkope energietarieven. Het voordeel aan deze veilingen is dat men collectief goedkope energietarieven realiseert.

Een nadeel is dat u aan het einde van de contractperiode wordt omgezet naar beduidend hogere tarieven. Hierdoor moet u de einddatum, voorwaarden en de opzegtermijn van uw contract zeer scherp in de gaten houden en op u tijd weer inschrijven voor de nieuwe veiling - omslachtig én risicovol!

Samenvattend zijn de nadelen van een veiling:

- Niet de scherpste prijs, ook al lijkt dat wel zo.
- U ontvangt na deelname 4 jaar lang geen nieuw (en/of beter) aanbod van de Consumentenbond, VEH of andere veilingspartij.
- Eénmalige korting, daarna prijs omhoog: uiteindelijk betaalt u voor uw eigen korting.
- Stilzwijgende verlenging: op deze wijze voorkomt men dat klanten zich na de contractperiode weer opnieuw gaan oriënteren, inclusief het risico op overstappen.
- Geen ondersteuning bij overstap en klachten: consumenten zijn bij klachten aangewezen op de energieleverancier, terwijl de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis zich hier naar onze mening juist extra voor in zouden moeten zetten.

Doorlopend voordelig inkoopcollectief

Vereniging de Vastelastenbond doet niet mee aan veilingen. Als inkoopcollectief behartigen wij de belangen van onze leden. Wij ontzorgen u door onze doorlopend lage tarieven en door uw contractvoorwaarden en -termijn te bewaken.

Wij delen onze de kennis over de energiemarkt en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Het verschil tussen veilingen en Vereniging de Vastelastenbond

- De Vastelastenbond onderhandelt niet alleen over prijs, maar ook over service. Veilingen gaan enkel over de prijs.
- De Vastelastenbond streeft naar een doorlopend scherp aanbod, niet door middel van eenmalige kortingen zoals bij veilingen. Contracten worden bij verlenging dus niet verlengd tegen absurd hoge tarieven.
- De Vastelastenbond bewaakt de einddatum van uw contract wél. We attenderen u als uw contract afloopt.
- De Vastelastenbond beantwoordt vragen en geeft advies en ondersteuning bij problemen en klachten.

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?