Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De Vastelastenbond is op zoek naar slachtoffers van actie-aanbiedingen!

Vrijdag 21 mei 2010 14:48Margot Boesveld

 

We zien de laatste tijd dat aanbiedingen van energieleveranciers steeds buitensporiger worden. Dat lijkt voor de consument een goede ontwikkeling maar helaas zijn de actievoorwaarden bij deze aanbiedingen vaak onduidelijk. Lees bijvoorbeeld de onderstaande zin:  “Ter wille van de transparantie en de bescherming van de consument wordt er van uitgegaan dat gedurende de actietarief-periode het actietarief (zoals bij aanvang bekend) van toepassing zal zijn en voor de eventueel resterende periode het reguliere variabele tarief - 8 ct/m3 (excl. BTW) korting van de leverancier. Op het moment van berekenen is dit laatste nog niet bekend. Er kan derhalve alleen worden uitgegaan van het nu geldende (wel bekende) variabele tarief.” Dit is een typisch voorbeeld van een ondoorzichtige en bovendien oneerlijke voorwaarde: de consument wordt bedrag A beloofd maar deze krijgt uiteindelijk bedrag B in rekening gebracht. Daarom willen we graag onderzoeken wat er gebeurt met tarieven van consumenten die voor een actie-aanbieding kiezen. Krijgen ze daadwerkelijk een scherp tarief in rekening gebracht of wordt er goedkoop geadverteerd en duur in rekening gebracht? Bent u of kent u iemand die de dupe is geworden van een actieaanbieding? Laat het ons weten! We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen!

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

mastin

Al die energieleveranciers is complte energiemaffia. Ik krijg diverse aanbiedingen en bestudeer altijd heel kritisch de voorwaarden. Vaak wordt er inderdaad op een versluierde manier een duurder tarief geoffreerd.

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over