Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De Vastelastenbond op het Blutfestival

Woensdag 30 augustus 2006 14:16Margot Boesveld

 

Afgelopen zaterdag 26 augustus hebben we (Vastelastenbond) op het Blutfestival in Rotterdam gestaan. Het Blutfestival wordt voor de derde maal georganiseerd in de deelgemeente Rotterdam Alexander door het armoedeplatform. Het platform wil met het festival het bestaan van armoede en de gevolgen daarvan aan de kaak stellen.Zo’n twintig organisaties waren op het festival vertegenwoordigd. De activiteiten van de verschillende deelnemers liepen erg uiteen. Zo was er bijvoorbeeld een stand waar een weegschaal stond waarop bezoekers konden wegen hoeveel boodschappen binnen een AOW-uitkering passen. Daarnaast waren er ook een aantal woningcorporaties die toe lichten hoe zij betaalbare huren willen blijven handhaven. Voor de jeugd was er informatie over stichting leergelden die ouders met schoolgaande kinderen ondersteunt. En Jeugdcentrum Storm organiseerde een dance-clinic en meisjes konden zich opmaken met betaalbare make-up. Zo was er voor elke doelgroep wel een organisatie die tools aanbood om mensen met een kleine beurs te ondersteunen.Wij, van de Vastelastenbond, waren ook gevraagd om het een ander te komen laten zien en vertellen. Op het podium heeft Dennis van Druten uitgelegd wat de Vastelastenbond doet en op welke manieren je kunt besparen op je vaste lasten. Op het festival hadden we ook een stand. Daarop hadden we twee lege borden neergezet. Op het ene bord konden mensen hun eigen unieke bespaartip hangen. Op het andere bord konden ze een tip hangen om gezamenlijk te besparen. De leukste tips kwamen voorbij. De twee winnende tips kregen een VoIP telefoon waarmee ze via het internet gratis kunnen bellen. De twee winnende tips waren:1. “Samen douchen

Samen baden

Samen met de buren eten

Kaarslicht ja gezellig

Warmte uitdragen

Hartverwarmend bezig zijn”2. “Eetgroep: elke dag van de week bij iemand anders gaan eten met zijn allen en één dag in de week zelf koken voor de groep. Dat is altijd goedkoper dan elke dag voor jezelf koken en gezelliger! Dus goed voor je sociale contacten.”Het doel van de borden was mensen laten zien welke bespaarmogelijkheden er allemaal zijn. Mensen kunnen elkaar inspireren met hun eigen unieke tips. Daarnaast werd snel duidelijk dat er door samenwerking veel besparingsmogelijkheden zijn. Dat waren uiteindelijk ook de tips die wonnen.Het festival is bezocht door ongeveer 2.000 mensen. De hele dag door was er muziek van verschillende muzikanten. Daarnaast kreeg iedere deelnemer de mogelijkheid om iets te vertellen over zijn/haar organisatie. Het Blutfestival was een uitermate gezellig festival dat duidelijk maakt dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten, maar dat er voldoende tools zijn om rond te komen met een klein budget. Er zijn voldoende organisaties die meedenken en zich inzetten voor mensen die het financieel niet ze breed hebben.We vonden het een leuk en goed initiatief en zijn volgend jaar absoluut weer van de partij. Hieronder enkele foto's.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over