Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De zorgverzekering blijkt door grote winst goedkoper te kunnen

Donderdag 25 september 2014 15:52Margot Boesveld

 

De Consumentenbond zegt dat de vier grote zorgverzekeraars over 2013 flinke winst hebben geboekt en maar liefst 9,7 miljard euro in kas hebben. Dat is een stuk meer dan nodig is.

90% van markt

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de winst van Achmea, CZ, Menzis en VGZ is gestegen tot 1,4 miljard euro. Dat is ruim 16 procent meer dan in 2012. Per verzekerde is 116 euro winst gemaakt. VGZ maakte zelfs 159 euro winst per verzekeringnemer. Achmea, CZ, VGZ en Menzis hebben samen ruim 90 procent van de markt in handen.

Meer reserves dan wettelijk verplicht

De directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, zegt dat de verzekeraars 5,8 miljard euro meer aan reserves hebben dan wettelijk verplicht is. De bond vindt het dan ook niet meer dan eerlijk dat de zorgverzekering wordt verlaagd en de consument eenmalig een paar tientjes in eigen zak kan steken.

'Roekeloos'

De VVD noemt het voorstel ,,roekeloos'' en getuigen van ,,weinig inzicht in de werking van ons zorgstelsel''. Volgens Kamerlid Arno Rutte zal een eenmalige premieverlaging nu ertoe leiden dat er minder geld is om de komende jaren het stijgen van de premie af te remmen.

 

Bron: Kassa Vara, zorgpremie kan stukken lager, publicaite 24 september 2014

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over