Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Dekking uitvaartverzekering vaak verkeerd ingeschat

Woensdag 29 november 2017 14:05Margot Boesveld

Nederlanders schatten de kosten voor een uitvaart te laag in, dat blijkt uit onderzoek van het Nibud. Vaak weet men ook niet of de uitvaartverzekering wel alle kosten dekt. 

Ruim 60% van de Nederlanders is verzekerd voor zijn of haar uitvaart. De volledige kosten van de uitvaart worden echter in de helft van de gevallen niet gedekt door de verzekering. Veel nabestaanden moeten dus zelf nog een deel betalen. 

Kosten uitvaart

De gemiddelde Nederlander gaat uit van € 6000,- aan kosten, terwijl dat het gemiddelde op € 7500,- ligt. Al weet een derde van de verzekerden niet voor hoeveel men verzekerd is. Een vijfde is verzekerd tot een bedrag van € 5000,- en voor een kwart geldt een verzekering tussen de € 5000,- en € 7500,-. 

Een ruime meerderheid wil echter de nabestaande niet opzadelen met de kosten van de uitvaart. Een klein deel hiervan beschikt over genoeg eigen vermogen om het verschil te compenseren.

Ruim de helft van de Nederlanders heeft minder spaargeld dan € 5000,- en is dus niet in staat om de eigen begrafenis te betalen. Degene die niet verzekerd zijn lopen hiermee dus een risico.

Verwarring uitvaartverzekering

Buiten het feit dat veel Nederlanders de dekking van de uitvaartverzekering niet goed kennen is er nog een groot probleem. De overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering worden met elkaar verward. Een overlijdensrisicoverzekering is echter voor het opvangen van het weggevallen inkomen en niet voor de uitvaart. Een andere verwarring is dat men uitgaat van een bedrag uit de natura-uitvaartverzekering. Deze verzekering biedt alleen maar goederen en diensten en geen geld. 

Het Nibud roept o.a. verzekeraars op om meer voorlichting te geven over de uitvaartverzekering.   

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over