Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Dienstencheque levert banen op

Dinsdag 08 oktober 2013 10:08Margot Boesveld

 

In Nederland kunnen er op korte termijn tienduizenden banen bij komen als er een systeem van dienstencheques wordt ingevoerd zoals België dat kent. Dat staat in een rapport van adviesbureau PwC.

Met een dienstencheque kan iemand tegen een gereduceerd tarief van tien euro bijvoorbeeld een huishoudster of tuinman inhuren bij een bedrijf dat deze mensen in loondienst heeft. De overheid subsidieert de cheques.
PwC heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van zo'n systeem in Nederland, op verzoek van Vebego, een bedrijf in onder meer facility services en personeelsdiensten. Uit het onderzoek blijkt dat er zo'n 125.000 nieuwe banen voor laag- en middengeschoolden kunnen worden gecreëerd. Daarnaast zou er een flinke verschuiving van zwart naar wit werk plaatsvinden, waardoor er in totaal 228.000 banen bij kunnen komen. Nu huurt naar schatting 70 procent van de mensen met een huishoudelijke hulp die zwart in.
Melkert
Het systeem is volgens PwC uiteindelijk ook veel goedkoper dan andere stimuleringsmaatregelen voor de arbeidsmarkt, zoals de Melkertbanen en het wittewerksterplan. PwC stelt in het rapport dat het systeem van dienstencheques een belangrijke bijdrage kan leveren aan een oplossing voor de groeiende werkloosheid onder met name laagopgeleide vrouwen.
In de jaren 90 heeft toenmalig minister van Sociale Zaken Ad Melkert geprobeerd een dergelijk systeem op te zetten. De regeling ging toen niet door omdat het werken met banenbonnen te fraudegevoelig zou zijn.
Bron: http://nos.nl/artikel/559518-dienstencheque-levert-banen-op.html
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over