Dieselverkoop langs grens stort in
Maandag 10 maart 2014 15:03:17

De verkoop van diesel en lpg langs de grens is in de maand februari verder gedaald. Uit cijfers van de brancheorganisaties Bovag en NOVE blijkt dat steeds meer particulieren en transportbedrijven, vanwege de hogere brandstofaccijnzen in Nederland, hun tank volgooien in Duitsland of België.

Nederlandse tankstations langs de grens verkochten 39 procent minder diesel en 42 procent minder lpg dan in februari 2013. In januari waren de dalingen minder groot: 24 procent voor diesel en 27 procent voor lpg. Zo'n 450 tankstations leverden cijfers aan voor dit onderzoek.

Schatkist
In heel Nederland werd in februari 84 miljoen liter brandstof minder getankt dan een jaar geleden. "Dat betekent dat de schatkist 43 miljoen euro is misgelopen", zegt Koos Burgman, algemeen directeur van de Bovag.

Volgens Burgman gaat het echt om een trend. "De daling in februari is groter. Deze trend moeten politici zeer serieus nemen. De politiek kan eenvoudigweg niet anders dan de accijnsverhogingen terugdraaien. Op deze manier gaan de grensondernemers er aan, de grensregio gaat er aan en de schatkist is lek. Die wordt leger in plaats van voller. Terwijl België en Duitsland in hun vuistje lachen".

Niet alleen de verkoop van brandstof daalt. Doordat er minder klanten zijn, verkopen tankstations ook veel minder broodjes, snacks en sigaretten (-22 procent). Burgman noemt de accijnsverhoging een domme maatregel.

Evaluatie
Het kabinet maakte een aantal weken geleden duidelijk dat het pas in mei of juni de effecten van de accijnsverhoging wil evalueren. Dan wordt besloten of het accijnsbeleid wordt aangepast of niet.

Wat vindt u?
Wat is uw mening over de verhoogde accijnzen? Deel uw mening via een reactie onder dit bericht!

Bron: nos.nl/artikel/620033-dieselverkoop-langs-grens-stort-in.html

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Stijging gastarieven door conflict Oekraïne
Door het conflict in Oekraïne is onrust ontstaan op de inkoopmarkt voor energie. De algemene verwachting van inkopers op de groothandelsmarkt is dat de energietarieven de aankomende tijd gaan ...
Nieuw netwerk Duitsland – Nederland voor elektra transport
Stroomtransporteur TenneT werkt momenteel aan een netwerkverbinding met Duitsland dat naar verwachting eind 2016 gereed is. Hiermee kan meer goedkope elektriciteit uit Duitsland worden geïmpor...
UPC neemt Ziggo over. Wat betekent dit voor de kabelmarkt?
UPC neemt Ziggo over. Dat hebben Ziggo en het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, bekendgemaakt. Door de overname van Ziggo, ontstaat er een kabelaar die 90% van Nederlandse Kabelmarkt (ca. 7 mi...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam