Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Dieselverkoop langs grens stort in

Maandag 10 maart 2014 15:03Margot Boesveld

 

De verkoop van diesel en lpg langs de grens is in de maand februari verder gedaald. Uit cijfers van de brancheorganisaties Bovag en NOVE blijkt dat steeds meer particulieren en transportbedrijven, vanwege de hogere brandstofaccijnzen in Nederland, hun tank volgooien in Duitsland of België.

Nederlandse tankstations langs de grens verkochten 39 procent minder diesel en 42 procent minder lpg dan in februari 2013. In januari waren de dalingen minder groot: 24 procent voor diesel en 27 procent voor lpg. Zo'n 450 tankstations leverden cijfers aan voor dit onderzoek.

Schatkist
In heel Nederland werd in februari 84 miljoen liter brandstof minder getankt dan een jaar geleden. "Dat betekent dat de schatkist 43 miljoen euro is misgelopen", zegt Koos Burgman, algemeen directeur van de Bovag.

Volgens Burgman gaat het echt om een trend. "De daling in februari is groter. Deze trend moeten politici zeer serieus nemen. De politiek kan eenvoudigweg niet anders dan de accijnsverhogingen terugdraaien. Op deze manier gaan de grensondernemers er aan, de grensregio gaat er aan en de schatkist is lek. Die wordt leger in plaats van voller. Terwijl België en Duitsland in hun vuistje lachen".

Niet alleen de verkoop van brandstof daalt. Doordat er minder klanten zijn, verkopen tankstations ook veel minder broodjes, snacks en sigaretten (-22 procent). Burgman noemt de accijnsverhoging een domme maatregel.

Evaluatie
Het kabinet maakte een aantal weken geleden duidelijk dat het pas in mei of juni de effecten van de accijnsverhoging wil evalueren. Dan wordt besloten of het accijnsbeleid wordt aangepast of niet.

Wat vindt u?
Wat is uw mening over de verhoogde accijnzen? Deel uw mening via een reactie onder dit bericht!

Bron: nos.nl/artikel/620033-dieselverkoop-langs-grens-stort-in.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over