Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Digitale tv heeft geen dvd-kwaliteit

Woensdag 01 maart 2006 12:55Margot Boesveld

 

Digitale televisie via kabelaanbieders heeft geen beeldkwaliteit die te vergelijken is met dvd-kwaliteit. Hiervoor is het aantal bits per seconde dat de kabelaars doorgeven te laag. Zo meldt dagblad Trouw.

"De kabel moet 12 tot 20 Mbps per kanaal leveren voor echte dvd-kwaliteit", zegt Hans van der Giessen van kabelaanbieder Caiw. Geen enkele kabelaanbieder haalt dit. Caiw komt met 11 Mbps wel het dichtste in de buurt. Andere aanbieders als Casema en UPC halen niet meer dan 8 Mbps, en dan alleen bij de topkanalen.

Dit lijkt vergelijkbaar met de 6 tot 8 Mbps van een DVD. Toch is dat niet zo. "Een dvd-speler kan daar een beter beeld mee maken dan een decoder die live televisie moet laten zien", legt Van der Giessen in Trouw uit.

Kanalen die een stuk minder goed worden bekeken, komen overigens vaak niet verder dan 2 of 3 Mbps.  "Dan zakt de kwaliteit tot ver onder die van een analoog beeld, met hinderlijke schaduwranden en 'blokvorming'", schrijft Trouw.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over