Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

DNB: te lage premie deel autoverzekeraars

Woensdag 17 augustus 2011 11:30Margot Boesveld

 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft 12 autoverzekeraars gewaarschuwd dat zij te lage premies vragen. Slechts twee van hen hebben voldoende maatregelen genomen om eventuele problemen op te vangen, aldus DNB. De toezichthouder kan geen premieverhoging opleggen, maar de waarschuwing kan er wel toe leiden dat de premies omhooggaan.

DNB heeft in totaal 28 autoverzekeraars onderzocht na signalen dat een aantal mogelijk onvoldoende reserves had, als zij te maken zouden krijgen met veel schadegevallen. Het is al de tweede maal dat DNB aan de bel trekt. Vorig jaar december waarschuwde de toezichthouder ook al voor de financiële risico's van te lage premies. Toen kondigde de bank ook het vervolgonderzoek aan dat nu is afgesloten.

Ook 2010 is door een grote groep verzekeraars in de branche met een verlies afgesloten, constateert DNB. De bank heeft nu een goed inzicht in de gevolgen van de te lage premiestelling en heeft de verzekeraars die onvoldoende gereserveerd hebben voor te verwachten verliezen, daarop aangesproken. De bank blijft zowel de afzonderlijke verzekeraars als de sector als geheel nauwlettend in de gaten houden.

Het Verbond van Verzekeraars wijst erop dat het probleem vooral speelt bij kleinere prijsvechters, die alleen in autoverzekeringen doen.

De concurrentie in de markt voor autoverzekeringen is groot. Eind 2005 barstte een prijzenslag los en daalden de premies. Inmiddels stijgen die weer.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over