“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

DTE: Continuon sloot man tien maanden onterecht af van elektriciteit

Donderdag 03 augustus 2006 11:54Margot Boesveld

 

Continuon heeft een man onterecht tien maanden afgesloten van elektriciteit. Daarnaast heeft het bedrijf de DTE herhaaldelijk verkeerde informatie gegeven over de werkzaamheden die bij de man in de straat waren gedaan. Dat heeft de DTE bepaald in een uitspraak in de geschilprocedure die de man tegen Continuon had aangespannen. "Continuon is ernstig tekort geschoten", zo stelt de DTE.Bij de man werd op 20 juni vorig jaar de stroom afgesloten en pas op 27 april is hij weer aangesloten. Het geschil vindt zijn oorsprong in werkzaamheden die Continuon bij de klager in de straat deed. De man, die volgens de DTE "meer dan gemiddelde technische kennis" heeft, maakte bezwaar tegen de manier waarop die werden gedaan.Het ging om een 53 jaar oude ijzeren toevoerleiding, die soms in het water ligt. Volgens de man had Continuon een verkeerd type kabel gebruikt, waardoor bij een isolatiedefect een onveilige situatie zou ontstaan. Hij wilde de werknemers van Continuon niet in zijn woning toelaten om hem terug aan te sluiten, totdat ze die fout herstelden. Dat deed Continuon niet, waardoor de andere bewoners van het wooncomplex wel weer werden aangesloten, maar de man niet.Een eerste geschilprocedure bij de DTE verloor de man. Continuon beweerde wel degelijk een veilig type kabel te hebben gebruikt, zoals in dergelijke situaties is voorgeschreven. De man tekende bezwaar aan tegen de uitspraak en in de beroepsprocedure stuurde de DTE een expert van Kema om ter plaatse de situatie te inspecteren.Het Kema-rapport laat duidelijk blijken dat de man gelijk heeft: Continuon heeft niet de goede bedrading gebruikt bij de werkzaamheden. Terwijl Continuon dat eerder in een brief aan de DTE wel had beweerd. "Een buitengewoon ernstige fout", stelt de toezichthouder. Niet alleen voor de klager, die hierdoor veel te lang zonder stroom heeft gezeten, maar ook voor de DTE. Volgens de elektriciteitswet moet Continuon namelijk alle medewerking verlenen aan een onderzoek van de DTE.Continuon heeft de DTE aangegeven dat het in de aanvankelijke beantwoording van de vragen is uitgegaan van een interne schriftelijke rapportage van de werkzaamheden, die achteraf niet bleek te kloppen. Inmiddels is alsnog het vereiste soort bekabeling aangebracht en is de man ook weer op het elektriciteitsnet aangesloten.

Of de uitspraak van de DTE nog gevolgen heeft voor Continuon, is onduidelijk. Een woordvoerster van de DTE kon hier vandaag geen uitsluitsel over geven.Bron: energeia

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over